La UPCCA ha estat a l’IES Josep Ribera per parlar de les addiccions als videojocs

La UPCCA ha estat a l’IES Josep Ribera per parlar de les addiccions als videojocs

Les noves tecnologies poden representar un greu problema per als més joves si no se’n fa un bon ús

Xàtiva, 29 de març de 2018.- La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) ha aprofitat la setmana cultural a l’IES Josep Ribera per portar a terme activitats de prevenció adreçades a l’alumnat de l’ESO.

En aquesta ocasió la temàtica ha estat relacionada amb les noves tecnologies, concretament amb els videojocs, un sector que en els darrers anys ha experimentat un creixement exponencial tant en ús com en vendes, i que pot suposar un greu problema per al jovent si no se’n fa un bon ús.

Les activitats, realitzades dilluns 26 i dimarts 27 amb la col·laboració de l’acadèmia de eSPORTS Elevat, de València, han consistit en unes xarrades sobre com fer un bon ús dels videojocs per tal d’evitar-ne l’addicció. També s’ha parlat de les conseqüències de l’ús excessiu dels videojocs, que afecta àrees cognitives, personals i, sobretot, socials i familiars; a més de tractar els factors de risc que poden contribuir a que aparega l’addicció.

L’alumnat també van rebre informació sobre com detectar problemes de dependència i quins hàbits saludables es poden adoptar per tal de previndre les addicions als videojocs. Després de les xarrades van utilitzar uns minijocs online als ordinadors de l’institut per entrenar diverses funcions cerebrals com la memòria de treball, la velocitat de resposta o les habilitats espacials, entre altres.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.007.531 Visitas