Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Ajuntament de Canals col·labora per a fer realitat la recuperació del rellotge que abans estava a un campanar

Després d’un any han finalitzat els treballs sobre les peces de l’antic rellotge del campanar. Estos treballs han consistit en el desmuntatge, neteja, restauració i nova construcció d’algunes peces. També s’han realitzat proves de funcionament que han donat resultat satisfactori. Ara quan totes les peces estan a punt (a la imatge es poden veure totes les peces que formen el rellotge, quasi  500), es procedirà al muntatge final del rellotge.

Per als interessats aquestes són les característiques fonamentals del rellotge:
2. Característiques tècniques
Marca: Sobre els dos laterals de la bancada del rellotge així com sobre els dos bastidors apareix un logotip amb les lletres CT que fa referència a Talleres Cronos de la localitat de Roquetes a la província de Tarragona, lloc de fabricació.
Bancada: Formada per dues peces laterals de fosa, pintades i amb filitejat en color or, que fan de pates del rellotge i dos travessers de perfil angular d’acer de 61 mm per 46 mm també pintats.
Mesures: Com a dimensions generals té 970 mm de llarg, 650 mm d’amplada total (incloent els ralentitzadors aerodinàmics també coneguts com a venterols) i 1250 mm d’alçada total des de la part superior de l’accionament de les esferes fins a la part de baix del pèndol.
Bastidors: Dues peces de fosa pintades en color blau i filetejades en color or.
Trens: tres, un de marxa i dos de soneria.
Roda d’escapament: Roda de clavilles, 30.
Pesses: La de marxa de 25 kg, i la de soneria 80 kg.
Péndol: Vara de fusta de 1 000 mm de longitud amb lentilla de 200 mm de diàmetre i un pes de 5 kg.
Soneria: Format dos trens, un per al toc dels quarts (1/4, 2/4, 3/4, 4/4) i un per a les hores amb repetició als dos/tres minuts.
Remuntatge de corda: Per motor elèctric amb fi de cursa. El motor eleva la pesa de la soneria. Quan aquesta pesa baixa eleva la de la marxa del rellotge.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.