Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’ajuntament de Canals i la Direcció General d’Infraestructures Educatives impulsen millores als patis dels centres educatius del poble

Canals, 6 d’octubre de 2023 – L’alcalde de Canals, Nacho Mira, i el regidor d’Educació, Edu Badal, s’han reunit recentment amb el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, per abordar importants millores que afectaran els patis dels centres educatius de la localitat. Aquestes millores se centren especialment en els espais d’esbarjo on els alumnes gaudeixen dels seus descansos entre classes.

Durant la reunió, es va analitzar el progrés dels Plans Edificants que actualment estan en curs al poble i que renovaran diferents instal·lacions, incloent el CEIP José Mollá, el CEIP Vicente Rius i l’IES Sivera Font. A més d’aquests, també es va discutir l’estat de les obres del nou institut Francesc Gil. L’Ajuntament de Canals està treballant activament per assegurar que aquests projectes es desenvolupen amb èxit i beneficiïn els estudiants de la comunitat educativa.

A més de les millores físiques, Valcárcel va presentar el Programa Zero de la Conselleria d’Educació, que té com a objectiu principal l’estalvi energètic als centres educatius mitjançant la instal·lació de panells solars. L’Ajuntament ja està treballant per a adherir-se a aquest programa, el que podria contribuir significativament a la sostenibilitat i eficiència energètica dels centres educatius de Canals.

El regidor d’Educació també va expressar la preocupació del consistori pel “deteriorament dels patis dels col·legis i instituts de Canals”. En resposta, el director general d’Infraestructures Educatives va comprometre’s a enviar tècnics de la Conselleria per avaluar les instal·lacions i preparar les ajudes necessàries dins del Pla de Transformació de Patis Escolars. Aquesta iniciativa té com a objectiu convertir els patis en espais coeducatius, inclusius i més naturals, proporcionant un millor entorn per al creixement i aprenentatge dels estudiants.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.