L’ajuntament de Canals implantarà pictogrames en els passos de vianants del municipi

L’ajuntament de Canals implantarà pictogrames en els passos de vianants del municipi

L’Ajuntament de Canals continua treballant per fer de Canals un poble més accessible i amigable. Un dels següent passos serà implantar pictogrames en alguns passos de vianants del municipi. Aquests pictogrames, que es pintaran de color blau, color que simbolitza l’autisme, permetran a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) comprendre i interioritzar amb major facilitat les normes bàsiques per creuar els pasos de vianants.

Així a les primeres línies peatonals s’inscriuran conceptes com, para, mira, fixa’t en el semàfor o en el cotxe parat i creua, perquè el peató sàpiga en tot moment com actuar abans de creuar el pas de vianants.

Aquests pictogrames es pintaran als passos de vianants de les escoles o prop d’aquestes, i també en els llocs més transitats de Canals, com per exemple l’avinguda Jaume I.

A més, des de l’Ajuntament de Canals, amb aquesta tasca coordinada entre les regidores de Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Serveis Municipals i Educació, pretén promoure que els desplaçaments pel municipi i als centres escolars es facen a peu evitant al màxim la circulació de vehicles pel poble. Per això, una de les següents tasques que es pretén portar endavant és la dels Camins a Escola on es preveu que l’arbre centenari de la lloca, a la plaça del Pont del Riu, es convertisca en punt de trobada des d’on iniciar el diferents camins cap als  centres educatius de Canals.