L’Ajuntament de Canals manté una reunió d’urgència amb les direccions de salut pública i àrea 13.

L’Ajuntament de Canals manté una reunió d’urgència amb les direccions de salut pública i àrea 13.

L’alcaldessa de Canals Mai Castells juntament amb la regidora de sanitat Verònica Ferri, han convocat de manera urgent als responsables de salut pública, Guillermo Jorques i de l’àrea 13 Margarita Llaudes, per tractar l’abast epidemiològic de la covid- 19 a Canals.

Les darreres xifres, confirmades des de la web oficial de la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, deixaven veure una situació més que preocupant a la localitat.

Amb una incidència acumulada de més de 1.200 casos per cada 100.000 habitants, Canals en poc més de tres setmanes, trencava les seues bones estadístiques.

Davant aquestes dolentes dades, l’alcaldessa de Canals Mai Castells, convocà el passat 31 de desembre als màxims responsables de salut de les diferents entitats públiques valencianes per tractar amb ells la situació epidemiològica a Canals i escorcollar les possibles mesures per tal de pal·liar l’ incidència del virus al municipi.

Moltes i diverses van estar les propostes plantejades a les autoritats sanitàries per part de les representants municipals per intentar alleugerar la incidència del virus a canals, però tant el representant de salut pública Guillermo Jorques com la gerent del departament de salut Xàtiva- Ontinyent Margarita Llaudes, apel·laren i insistiren que la mesura que ara per ara és la més eficient a l’hora de combatre el virus és la responsabilitat individual de cadascun dels ciutadans i ciutadanes del municipi, no cap altra que complir amb les normes establertes en matèria de salut.

L’alcaldessa i la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Canals , traslladaren a més, algunes demandes que els veïns del municipi els feren arribar respecte al centre de salut de la localitat. Aquestes es referien a les aglomeracions que de vegades es produeixen a l’única entrada que hi ha aquest recinte, provocant aglomeracions innecessàries.

Els responsables sanitaris s’han compromés en resoldre aquesta situació i per aixó
prompte es reuniran amb la coordinadora del centre de salut per trobar la millor solució aquest problema.

Per altra banda, en aquesta reunió, també se’n van tractar altres assumptes sanitaris, com el calendari de vacunes covid -19 a Canals, el tancament perimetral del poble davant l’augment de casos positius o alternatives a l’hora de fer les proves PCR als ciutadans.

Quant a les vacunes, ha estat l’Ajuntament de Canals el que s’ha posat a disposició de les autoritats sanitàries per facilitar i fins i tot atorgar-los un espai municipal per tal de planificar en el municipi el futur calendari d’aquestes.

Pel que respecta al tancament perimetral del poble, les mateixes autoritats sanitàries ho han desaconsellat per ser una mesura de moment i davant l’augment generalitzat de casos al voltant de Canals, poc efectiva.

La reunió ha conclòs amb un missatge cap a la ciutadania de responsabilitat individual, de reducció de mobilitat i vida social que entre altres són les úniques mesures que hui són les vàlides i adients per baixar la incidència de la covid -19 .

Tant les autoritats municipals com sanitàries estaran en continu contacte per analitzar i estar ben pendents de l’ evolució del virus a Canals.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.