Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Ajuntament de Canals presenta la programació especial de les festes de Sant Antoni Abat

L’Ajuntament de Canals presenta la programació especial de les festes de Sant Antoni Abat

Canals.-12.01.2022- La Regidoria de Fira i Festes de l’Ajuntament de Canals ha presentat la programació especial que es durà a terme, des del 15 fins al 18 de gener, en honor a les festes patronals de Sant Antoni Abat.

Els actes festius començaran el dissabte 15 de gener amb el passeig social pels carrers i la història de Canals anomenat “Canals, amb una altra veu”. Com en anteriors ocasions l’eixida es realitzarà des de l’emblemàtica Lloca a les 11.00 hores. A la vesprada, el Pavelló Municipal acollirà el Festival de Bandes de Música de Sant Antoni amb l’Associació Musical Canalense com a protagonista. Aquest mateix dia, a la plaça Major, tindrà lloc l’espectacle audiovisual de mapping i per a finalitzar amb el primer dia de festeig, s’inaugurarà l’exposició del Premi Nacional de Fotografia “Vila de Canals”.

El dia 16 de gener, conegut com el dia de la Foguera, a la plaça de la Vila es celebrarà la salutació de benvinguda a les Festes, per part, aquest any, dels regidors Isabel Real i Miquel Alventosa. A continuació, tindrà lloc l’ofrena en honor a Sant Antoni per l’itinerari habitual. A la vesprada, l’església parroquial acollirà als veïns i veïnes per celebrar les solemnes vespres i com a colofó, es podrà gaudir novament de l’espectacle audiovisual “El foc robat”, el qual rendeix homenatge a la Foguera.

El dia 17 de gener, dia del patró, es duran a terme les misses al seu honor tant a les 11.00 hores, com a les 19.30 hores de la vesprada. Una vegada acabada la missa, i cap a les 20.00 hores, tindrà lloc la processó per l’itinerari de costum.

I finalment, el dimarts 18 de gener, conegut com el dia dels Parells, es durà a terme, a partir de les 10.00 hores, la benedicció dels animals a la plaça Major. I per a acabar amb aquestes cap de setmana, en la plaça Pont del Riu hi haurà una disco mòbil a partir de les 16.00 hores de la vesprada. A més a més, el 23 de gener es realitzarà la benedicció d’animals de tir i arrossegament i cavalleries.

Cal recordar que enguany, i com a conseqüència de la COVID-19, el consistori s’ha fet càrrec, de manera excepcional, de la realització de les festes patronals 2022.

Des de l’Ajuntament de Canals es demana responsabilitat i seny a totes i tots davant la situació sanitària actual.

 

 

 

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.