Es recorda que els pagaments dels tributs municipals estan ajornats com a conseqüència de la crisi sanitària

Xàtiva, 5 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva ha detectat que estan produint-se pagaments indeguts d’alguns tributs municipals en entitats bancàries de la ciutat. El cobrament de tributs municipals, competència delegada en el Servei Tributari de la Diputació de València, es troba ajornat com a conseqüència de la crisi sanitària.

En el decret emès pel president de la Diputació de València el passat 16 de març respecte al coronavirus, ja s’estipulava, en el punt 9.3 referent a la gestió tributària, que s’anava a estudiar i proposar, en coordinació amb la resta de serveis econòmics, la modificació del calendari tributari de tal manera que es poguera facilitar als contribuents el compliment de les seues obligacions a causa de la situació sobrevinguda.

El 18 de març es va publicar en el BOPV el Decret 2824 de l’17 de març de Diputació de València, referit a la disposició d’ampliar fins l’1 de juliol de 2020 el primer període de pagament voluntari dels tributs dels ajuntaments i altres ens públics relacionats en l’anunci de cobrament publicat en el BOPV nº 41 de el 28 de febrer de 2020.

Anteriorment, entre finals de febrer i principis de març, es van emetre cartes de pagament per part del servei tributari que contemplaven un recàrrec si el pagament es produïa fora de el període voluntari, és a dir, a partir de l’1 de maig. Posteriorment, es va produir l’ajornament dels tributs, de manera que aquestes cartes no tenen validesa. No obstant això, alguns contribuents no han retirat les noves cartes de pagament i s’han trobat que en dirigir-se a les entitats bancàries col·laboradores amb les cartes de pagament antigues, han efectuat el pagament amb recàrrec. El problema s’ha concentrat en aquelles gestions realitzades a través dels caixers automàtics de les entitats bancàries.

L’Ajuntament fa una crida als contribuents perquè retiren les cartes de pagament actualitzades a les noves disposicions normatives que contemplen l’ajornament. El Servei Tributari de la Diputació no té l’obligació de remetre les cartes de pagament als contribuents, encara que en la pràctica porte a terme aquest servei. Així mateix, l’Oficina Pressupostària municipal ha enviat una circular a totes les entitats bancàries de la ciutat avisant d’aquesta anomalia i recordant l’ajornament en el pagament de tributs per acabar amb aquest problema de manera immediata.

Totes aquelles persones afectades poden presentar per registre d’entrada de l’Ajuntament una reclamació per cobrament indegut per a la devolució de les quantitats que hagen pagat de més.

Decret Coronavirus – Diputació València

BOP 18 DE MARÇ – Ampliació primer periode recaptació voluntària

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.