L’Ajuntament reduirà en 10 milions d’euros el seu deute bancari durant aquesta legislatura

L’Ajuntament reduirà en 10 milions d’euros el seu deute bancari durant aquesta legislatura

El plenari acorda la subscripció d’un préstec d’1’6 milions amb el BBVA per a finançar inversions a Xàtiva

Xàtiva, 25 de març de 2018.- El plenari ordinari celebrat la jornada d’ahir a l’Ajuntament de Xàtiva va acordar l’aprovació del préstec d’inversions corresponent al exercici 2018. Un préstec d’1’6 milions d’euros que es contractarà amb el BBVA i que ha de servir per a finançar fins a 12 inversions diferents, algunes dins del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix. Entre les inversions que es finançaran amb aquesta operació de crèdit figuren la nova rotonda de la CV-645 (110.000 €), la coberta de la piscina de la Ciutat de l’Esport (635.000 €), l’adequació del barranc del Castell (17.000 €), el nou Pla Social (45.000 €) o la reparació del Canal de Bellús (47.000 €), així com altres aplicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (50.000 €).

Malgrat la concertació de la nova operació de crèdit, l’Ajuntament continuarà reduint el seu endeutament bancari, tal com va explicar l’alcalde Roger Cerdà durant la seua intervenció en el plenari. Cerdà va especificar que “encara que contractem aquest préstec per a inversions, estem fent un esforç importantíssim per a reduir el deute bancari. A data 1 de gener de 2015, quan començava l’actual legislatura, el deute bancari de l’Ajuntament era de 18 milions d’euros. L’1 de gener de 2019, el deute bancari se situarà en 8 milions d’euros, una disminució de 10 milions d’euros que s’ha fet gràcies al treball d’aquest equip de govern”.

El regidor d’Hisenda i portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, va detallar que “el cost final ha estat molt ajustat, ja que partim d’un euríbor negatiu de -0,32 punts. El banc adjudicatari , el BBVA, ha oferit un interes del 0,48%, és a dir, un cost de 4.800 euros per milió d’euros”. Per a Reig, aquesta és “una operació dins de les accions pressupostaries previstes per a 2018 que ens fa plantejar-nos nous refinançaments dels préstecs actuals, donada l’actual conjuntura de cost de finançament ja que tenim un euríbor negatiu en el mercat”.

Per la seua banda, el portaveu d’EU i primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, va comentar que “estem front a dues línies estratègiques d’aquest equip de govern en matèria d’inversions. D’una banda trobem que el 71’2% dels 1’6 milions d’euros del préstec van destinats a cobrir inversions que han estat escollides per la ciutadania a través del procés de pressupostos participatius, com són el centre social Sant Pere, el centre social juvenil d’Abu Masaifa i la coberta de la piscina. D’altra banda, el 28’7 % del préstec va destinat a finançar obres decidides de manera cooperativa i conjunta en el Pla Xàtiva Creix”.

La tinent d’alcalde i portaveu de Compromís, Cristina Súñer va destacar que el vot a favor del seu grup municipal es basava en “considerar que la tasca de tancar préstecs per a despesa corrent i demanar préstecs per a inversions és la manera de treballar d’aquest equip de govern”.

Tant el portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, com la del PP, María José Pla mantingueren la postura manifestada en la comissió d’Hisenda prèvia a la celebració del plenari i s’abstingueren en la votació del préstec.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.007.531 Visitas