L’alcalde de Xàtiva visita el terme municipal per comprovar els efectes de la DANA

Els únics incidents s’han produït a les pedanies com a conseqüència de la crescuda del Cànyoles, però no s’ha de lamentar cap dany personal

Xàtiva, 13 de setembre de 2019.- L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el regidor de Pedanies Ricardo Martínez han visitat aquest matí les zones del terme municipal de Xàtiva per tal de comprovar de primera mà el seu estat després de la jornada d’ahir i l’alerta roja que encara es mantindrà durant tota la jornada de hui divendres per motiu de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que travessa la Comunitat Valenciana.

Els únics incidents que s’han produït a Xàtiva han estat com a conseqüència de la crescuda del riu Cànyoles que es va produir ahir per les fortes pluges arreplegades en la comarca de la Costera, especialment a les localitats de Moixent i la Font de la Figuera. El temporal va arrancar alguns arbres d’arrel i també va omplir de canyes i brutícia els marges del riu, però no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

«Este matí hem estat en Annahuir, en Sorió i en Torre de Lloris, i després de parlar amb els veïns i les veïnes, bàsicament el que cal destacar és la normalitat que hi ha», ha explicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, qui ha afegit que «a la nostra ciutat no s’han produït incidents com els que desgraciadament han succeït a localitats properes com Ontinyent o Moixent».

Cerdà també ha informat de que tots els passos i camins que transiten pel mig del riu Cànyoles es troben tallats i romandran inoperatius durant pràcticament tot el cap de setmana, al temps que ha recordat que la ciutat es troba encara en el dia de hui en alerta roja: «Cal mantenir la precaució mentre dure l’avís, evitant en la mesura de les possibilitats transitar pel terme municipal amb el cotxe i extremar les mesures de seguretat fins que dure aquesta alerta».

La Policia Local de Xàtiva ha activat en el dia de hui cinc patrulles i disposa de tres vehicles tot terreny per tal de respondre als possibles avisos d’emergència. Es recorda que davant qualsevol incident, cal telefonar al 112.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.