Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Alcúdia de Crespins aprova una operació de tresoreria d’1 milió d’euros  

L’Alcúdia de Crespins aprova una operació de tresoreria d’1 milió d’euros  

L’Alcúdia de Crespins.-23.02.2023.-  La Corporació Municipal de l’Alcúdia de Crespins va aprovar, en la sessió plenària celebrada dimecres, l’operació de crèdit a curt termini d’un milió d’euros per així fer front a les possibles tensions de tresoreria durant l’exercici 2023. Amb el vot favorable del govern municipal i l’abstenció de l’oposició es va donar el vistiplau a l’operació financera.

El consistori alcudià ve formalitzant en els darrers anys, per aquestes dates, aquest tipus d’operació per complir amb el pagament el dia 28 de febrer de la sentència condemnatòria per l’expropiació d’unes parcel·les en la zona del Riu Nou. Cal recordar que la sentència va condemnar a l’Ajuntament al pagament de 3.462.610 euros al propietari dels terrenys. Un muntant econòmic que l’Ajuntament està pagant des de l’any 2017 per un import de 432.826 euros anuals. Enguany s’abonarà la setena anualitat de les huit previstes, després es deuran atendre en dos anualitats els interessos produïts i finalment un últim pagament dels interessos resultants dels interessos.

A més a més, aquesta pòlissa de crèdit permetrà atendre possibles tensions en la tresoreria municipal originades per l’inici d’obres i inversions previstes en els pròxims mesos i, per tant, complir amb la major diligencia les obligacions de pagament corresponents.

Aquest instrument financer també permet a l’Ajuntament tindre un matalàs per afrontar l’exercici amb majors garanties i maniobrabilitat i enfrontar possibles situacions puntuals de necessitat de tresoreria, malgrat que durant els passats exercicis la seua utilització ha sigut molt moderada i inclús nul·la. Com els anys anteriors està prevista la seua cancel·lació a final d’exercici.

Finalment, segons el vicealcalde i regidor d’Hisenda, Roberto Granero, es tracta «d’una ferramenta necessària per al funcionament òptim del nostre Ajuntament i, per tant, afrontar l’any amb majors garanties i prestacions. A més a més, ens permetrà superar les possibles necessitats transitòries de liquiditat que es puguen produir en l’exercici».

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.