Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’edifici de “ca do José” es converteix en centre neuràlgic d’estudi i formació

Joves de totes les poblacions veïnes van al Centre Cultural "Ca Don José" per estudiar i comunicar-se entre ells.
Amb motiu dels exàmens ordinaris de juny, a més de la selectivitat, i els exàmens extraordinaris de juliol, la Biblioteca Pública Municipal de Canals des de principis de juny fins a finalitzar el mes de juliol ha reforçat el seu horari per atendre les necessitats dels estudiants tant de educació secundària, com de batxillerat, com de la universitat.

Es va contractar personal de reforç per obrir ininterrompudament des de les 9,30 del matí fins a les 01,00 de la matinada. La sala d'estudi de la Casa de la Cultura i fins i tot en les hores centrals i punta dels dies previs als exàmens, la mateixa biblioteca i la sala de conferències, van aconseguir a desenes d'estudiants, no tan sols de Canals, sinó dels pobles dels voltants, des Vallada fins Xàtiva, passant per l'Alcúdia de Crespins, Cerdà, Llanera de Ranes i fins i tot, estudiants de la Vall d'Albaida de l'extensió de la universitat a Ontinyent van utilitzar les nostres instal.lacions per a estudiar tots els exàmens.

La gran acceptació que va tindre el nou horari i l'ús de les instal.lacions va fer que a més d'aquest horari ininterromput de dilluns a divendres, dels matins dels dissabtes que s'obri normalment, també s'obrís la sala d'estudis en horari diürn els caps de setmana, dissabtes a la vesprada i diumenges.

"A més de tots els serveis que presta la biblioteca també hem de pensar en els joves i donar una resposta per a oferir el servei que més s'acoste a les seues necessitats", ha destacat Francisco López, Regidor de Cultura, que a més avança que "això forma part del projecte que estem preparant "CANALS ÉS FORMA".

D'aquesta manera, s'amplia i millora el servei que ofereix la biblioteca als estudiants, així com a la resta de canalins, que utilitzen el servei de la xarxa wifi, els ordinadors públics, la lectura de la premsa diària i revistes mensuals, així com la lectura dels fons en sala, tal com reflecteixen les dades del balanç realitzat a principis d'any que se salda amb un augment important d'usuaris, a destacar els estudiants supramunicipals.

Sens dubte, la iniciativa del nou horari ha estat tot un encert de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Canals i responia a les necessitats i les demandes del col·lectiu d'estudiants de la nostra localitat i les veïnes que ja durant la resta de l'any vénen utilitzant la sala d'estudi i que ara a l'estiu es veu multiplicada la seua afluència. En els recomptes mensuals d'usuaris d'aquest servei a prop de 1000 persones, estudiants sobretot, han utilitzat la sala d'estudis. Esperem que els haga estat de profit i hagen aprovat totes les assignatures!.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.