Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’emissora municipal ‘Canals ràdio’ celebra el 30 aniversari de la seua creació

Canals. -20.05.2024- El Centre Cultural Calixte III va acollir el passat dissabte la celebració del 30 aniversari de l’emissora municipal ‘Canals ràdio’.

Al voltant de 40 col·laboradors i col·laboradores d’aquests 30 anys hi van acudir a aquest acte presentat per Maite Arnau i Enrique Pacheco, actuals encarregats de donar veu a l’emissora municipal.

A l’acte també hi va acudir membres de la corporació municipal, associacions i col·laboradors i col·laboradores. 

L’esdeveniment va estar dividit en diversos blocs. En el primer d’ells es va recordar l’origen d’aquesta ràdio que va començar la seua emissió en proves el 2 de maig de 1994 de la mà de Manolo Castelló, present també en l’acte. Junt amb ell, l’acompanyaven Azucena Martín, Cecilio García i Edu Badal, al qui li van dedicar unes paraules per tota la tasca que ha realitzat com a director durant aquests anys, i que ara és regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Canals.

El segon bloc va estar protagonitzat pels col·laboradors esportius. Els veterans José Luis Benítez i José Mª Alventosa van estar acompanyats per Paco Martínez, Ricardo Arándiga i Didac Egido (Per Pilotes). Tots ells van comentar els seus orígens, així com diverses anècdotes relacionades amb el món del futbol.

La secció musical, molt present en la graella, va estar representada per Carlos Torregrosa, Julio Botella, Pablo Carbonell, Javi Juan i Javi Vivas (Territori Remember).  Vivas va tindre unes paraules emocionants cap a un dels seus mentors, Julio Castells.

Marcial Martínez, Manolo Valera, Mª Carmen Santamarta, Sara Penalba i Edu Badal van formar part del grup més ‘històric’ de ‘Canals ràdio’. En aquest sentit, Badal va anunciar que “s’ha recopilat i digitalitzat, durant aquests anys, un arxiu radiofònic de tots els programes al llarg d’aquests 30 anys i des d’on es pot escoltar la història de la nostra localitat amb testimonis, informatius i dedicatòries entre d’altres”.

Finalment, l’últim bloc va estar protagonitzat per Mati Pérez (Parlem de Canals i La nostra música), Maite Arnau i Sabina Arnau (Càmera i Acció), Pablo Pla (Llenya al bombo) i Vicent Soler (75 escalones). Aquests representen a la nova generació de col·laboradors i col·laboradores que actualment desenvolupen els seus programes.

Durant l’esdeveniment també es van rendir homenatge als qui malauradament han faltat com ara Vicent Perales, Arcadi Soriano, Fani Fernández, José Antonio Llorens i José Joaquín Ferrer.

A més a més, les fidels oients també van tindre el seu reconeixement. La canalina María Sánchez va ser la representant de totes elles que telefonen diàriament per a dedicar cançons en l’espai de les famoses dedicatòries. 

Com a novetat, els presentadors van desvetlar el nou disseny de l’emissora municipal, així com la nova aplicació per a Android d’aquest mitjà de comunicació i el nou servidor (emitironline.com) des d’on es pot escoltar la ràdio online en directe.

álbum de fotos complet

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.