Les comissions de la Llosa de Ranes assisteixen a la tradicional recepció de la Diputació de València a les Falles

La Diputació de València ha reunit aquest dilluns a prop de 3.000 falleres i fallers en la tradicional recepció que obri la setmana gran de la festa en la plaça de Manises. Fallers entre els que no podien faltar els màxims representants de la festa al nostre poble: les Falleres Majors, Falleres Majors Infantils, Presidents i Presidents Infantils de les comissions Casc Antic, La Primera, Plaça Major i Sant Josep. A més van estar acompanyats per l’alcalde de la Llosa de Ranes i també Diputat Provincial, Evarist Aznar.

Aquest acte, “molt estimat pel col·lectiu faller perquè pot compartir una matinal festiva amb la fallera major de València i la seua Cort d’Honor”, segons explica el president, Jorge Rodríguez, ha servit enguany per a proclamar l’aposta de la corporació per la igualtat. La Diputació, que entre el seu personal compta amb un 60% de dones, ha lliurat a cada comissió un estendard amb el lema ‘Som igualtat’, i el president ha instat a les falleres i fallers a col·locar aquestes banderoles en els seus monuments i després en els casals, amb l’objectiu de “fer visibles missatges com el de la igualtat o el rebuig a la violència de gènere”.

Com cada any, per l’escenari de la plaça de Manises han desfilat una a una les 52 juntes locals falleres, que representen la festa en les desenes de municipis valencians que viuen les Falles amb la mateixa intensitat i dedicació que les comissions del cap i casal. “Aquest és el nostre reconeixement a les comissions que mantenen vives les Falles en les comarques valencianes, i amb elles una festa que és Patrimoni de la Humanitat”, ha assenyalat el president de la Diputació.

La recepció fallera de la Diputació de València ha estat amenitzada per la música de La Pato, una de les orquestres habituals en els actes festius de les comissions, amb la qual la corporació ha volgut que les falleres i fallers es trobaren com a casa.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.