Les Jornades de Memòria Democràtica s’endinsen en la història dels espanyols represaliats als camps de concentració nazis

Les Jornades de Memòria Democràtica s’endinsen en la història dels espanyols represaliats als camps de concentració nazis

Xàtiva, 13 d’abril de 2018.- El passat dijous es va iniciar les Jornades de Memòria Democràtica a Xàtiva. Al saló d’actes del CEFIRE de Xàtiva, va tindre lloc la primera de les conferències a càrrec de Vicent Torregrossa Barberà. El ponent va explicar tot el procés de constitució de les colònies escolars dins de la política educativa del govern de la República, que venia condicionada pel desenvolupament del conflicte bèl·lic produït arran de la sublevació dels militars feixistes. A més, va destacar el caràcter capdavanter de la colònia de Bellús en aquesta política de creació de les colònies escolars col·lectives. Així mateix, es va endinsar en la proliferació d’aquestes colònies en la comarca de La Costera, sobretot a partir del 1938, quan el front de batalla avançava i retallava el territori fidel a la República. Torregrossa va acabar la seua intervenció destacant «l’esperit solidari de Xàtiva, ja que en temps de precarietat va saber treure els recursos necessaris per a posar en marxa les colònies de Bellús i la del Puig (Palomar)».

Les Jornades continuen el proper dimarts, dia 17 amb la conferència «Españoles en los campos de la muerte de Hitler» a càrrec de Carlos Hernàndez, periodista i excorresponsal de guerra, que tindrà lloc a les 19:00 hores al saló d’actes de la Casa de Cultura.

El dimecres 18 s’inaugurarà l’exposició de la Diputació de València «No hi haurà pau després de la Guerra» a les 19:30 en el hall del Gran Teatre. L’exposició estarà oberta fins al dia 28 d’abril.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.231 Visitas