Les visites escolars als camps d’alls tendres donen el tret d’eixida a la cinquena edició de FirAll

Les visites escolars als camps d’alls tendres donen el tret d’eixida a la cinquena edició de FirAll

Els centres educatius de Xàtiva participaran en l’activitat conduïda per José Guerola i Pep Gimeno Botifarra

Xàtiva, 17 de febrer 2020.- La cinquena edició de FirAll, fira de l’all tendre de Xàtiva, ha arrancat amb les tradicionals visites de grups d’escolars als camps d’alls de la ciutat. De fet, la gran demanda que ha suscitat aquesta activitat ha provocat que les visites programades s’hagen avançat uns dies per a donar resposta a les peticions dels centres educatius de la ciutat.

Els més matiners han sigut els alumnes del C.P. Taquígraf Martí, els quals gaudiren de l’activitat la passada setmana. Les visites als bancals continuaran al llarg dels propers dies, fins dijous 20 de febrer. Els escolars han pogut conèixer els detalls d’aquest conreu tradicional gràcies a les explicacions del productor d’alls José Guerola i de Pep Gimeno Botifarra, que ha acompanyat la visita guiada amb un repàs per les tradicions associades a la producció de l’all tendre de Xàtiva.

El gros de la programació de FirAll 2020 es concentrarà al llarg del cap de setmana, entre divendres 21 i diumenge 23 de febrer. Divendres, a partir de les 19:30 de la vesprada a la Plaça del Mercat, tindrà lloc un concert musical de «Los chicos del Swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat.

Dissabte 22 serà un dels plats forts d’aquesta cita, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, que romandrà obert durant tota la jornada. També a les 10 del matí hi ha programat un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders (Glorieta José Espejo); i eixides, des de la Font del Lleó, a una visita guiada a un camp d’alls tendres, amb la guia de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola, per a la que cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

La jornada del dissabte continuarà amb una actuació musical de Nànets Band Rock per als més menuts (12h), i ja de vesprada tindrà lloc a les 17h el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA.

Ja diumenge 23 de febrer tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.314 Visitas