L’escalada estarà en les olimpíades de Tòquio 2020

Un dia històric: el Comitè Olímpic Internacional ha aprovat que l’Escalada Esportiva estigui present en les olimpíades de Tòquio 2020. S’obren nous i apassionants horitzons per als escaladors. És també el reconeixement per part de la família olímpica als valors que representa l’escalada.
La FEDME es posa mans a l’obra …
Arran d’aquesta gran notícia la Federació Espanyola de Muntanya (FEDME) ha fet públic el camí que té previst seguir de cara a la representació d’escaladors del nostre país que prenguessin part en les Olimpíades de Tòquio 2020:

“A partir d’avui, la FEDME treballarà amb la mirada posada en realitzar un bon paper de la delegació espanyola a Tòquio 2020. Estaran en joc 6 medalles, 3 a cada categoria (masculina i femenina), per a una única cerimònia de premis corresponent a la classificació “Overall”, és a dir l’escalador més complet, el que millor ho faci en les 3 disciplines de l’escalada de competició, la velocitat, la dificultat i el bloc. Per a això, la FEDME realitzarà diferents accions dins les seves possibilitats: detectar els actuals esportistes que pel seu perfil puguin en 2020 estar a punt i treballar en un programa a 4 anys vista, formar els tècnics especialistes espanyols, potenciar l’increment de les actuals infraestructures esportives (rocòdroms), especialment de velocitat de 15 m d’alçada i introduir en 2017 la escalada als Campionats d’Espanya Escolars per Seleccions Autonòmiques i fer-ho al format “Overall”, entre d’altres actuacions que compartirà amb els Centres de Tecnificació. Per a això ha d’adaptar les proves del seu calendari a les característiques del programa olímpic 2020 “.

Club Muntanyisme i Escalada Directe al Cim de Canals

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.