Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’IES Sivera Font de Canals s’adhereix a l’associació valenciana de meteorologia (Avamet)

l’IES Sivera Font s’ha integrat a l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) per tal fomentar el coneixement científic i oferir un servei públic d’informació meteorològica modern i actualitzat a través de la MeteoXarxaOnline d’AVAMET.

El projecte ha estat coordinat pel departament de Geografia i Història d’aquest institut que ja havia aconseguit posar en funcionament una estació meteorològica automàtica des de juliol de 2017. El servei oferia dades en temps real, actualitzades cada 15 minuts, a través de la pàgina web MeteoSivera. Ara, a més, des del passat 20 de gener aquesta estació forma part d’un projecte més ampli que aplega una xarxa de prop de 400 estacions distribuïdes per tota la geografia valenciana.

Des de 2017, l’institut de secundària, batxillerat i cicles de formació professional ha col·laborat amb Canals Ràdio proporcionant la informació meteorològica que els locutors transmeten cada dia des dels serveis informatius de l’emissora i ara renova eixe compromís posant a disposició una nova plataforma de més ampli abast.

Per al centre educatiu, formar part d’AVAMET suposa acceptar un repte tecnològic important però al mateix temps li permet comptar amb assessorament tècnic i col·laboració en l’objectiu comú de fomentar entre l’alumnat i la ciutadania el coneixement científic en general i, en particular, el saber meteorològic i climàtic.

A través de la web d’AVAMET qualsevol persona pot accedir a totes les estacions de la xarxa per obtenir dades actualitzades cada cinc minuts, axí com valors històrics de registres de temperatura, precipitació, pressió atmosfèrica, humitat i direcció i força del vent.

Finalment, senyalar que AVAMET i per tant la nostra estació local està present també a Facebook, Twitter i Instagram, i que és possible descarregar l’app de la xarxa i el widget de l’estació que es desitge (la de Canals Sivera Font, per exemple) als telèfons mòbils amb el sistema operatiu Android, a través del Play Store, per tenir així les dades sobre l’estat de l’atmosfera a l’alcanç de la mà.

Les dades del oratge de l’estació de l’IES Sivera Font es poden vore al menú de l’oratge de coneixercanals en: https://www.coneixercanals.com/canals/el-tempsoratge-a-canals/

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.