Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Localització i accés

 LOCALITZACIÓ

Canals és un poble de l’interior de la Comunitat Valenciana (Espanya), situat en el cor de la comarca de la Costera (al sud de la província de València), de la que és la segona localitat més important.

El terme municipal es troba a 160 metres sobre el nivell del mar, i posseïx 21,84 km2, dels que prop d’una desena part és zona urbana, mentres que la resta està format per horta i terreny forestal.

El municipi es troba a l’abric de la Serra Grossa, a l’est, i està regat pel riu Cànyoles i pel seu afluent Sants de la Pedra, que travessa la Vila.

A part del nucli urbà, Canals compta amb altres nuclis de població, com són el barri de la Torreta, o les pedanies d’Aiacor i Torre dels Frares.

La localitat limita a l’est amb el terme de l’Alcúdia de Crespins i el de Montesa, al sud amb el de l’Ollería (en la comarca de la Vall d’Albaida), a l’oest amb el de Xàtiva i al nord amb uns quants pobles xicotets de la comarca.

ACCÉS

A Canals es pot arribar:

  • Des de València: per l’autovia A-7 (a Albacete), eixida 640 a Ontinyent i Alcoi, o amb tren amb la línia 2 de rodalia de RENFE (Valencia-Moixent).
  • Des d’Albacete: per l’autovia A-35 (a València), eixida 634 a Canals.
  • Des d’Alcoi-Ontinyent: per la carretera CV-40, eixida Canals Sud.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.