Press "Enter" to skip to content

Mai Castells serà la primera alcaldessa de Canals

Mai Castells serà la primera alcaldessa de Canals per a la legislatura 2019-2023 amb el vot a favor de Mai Castells, Compromis (5), Canals en Moviment (2) i Ciudadanos (2). El Partido Popular (5) i Socialistes (3) han votat al seu candidat.

El passat dissabte 15 de juny, el saló de plens de l’Ajuntament de Canals acollia l’acte de constitució de la nova corporació municipal i l’elecció d’alcalde/essa.

Després de les votacions de tots els partits polítics i amb el suport dels grups municipals Canals en moviment i Ciudadanos; la candidata per Compromís, Mai Castells, va aconseguir la majoria absoluta, amb 9 vots, que precisava per a aconseguir l’alcaldia de Canals.

Mai va jurar el càrrec davant la nova corporació i, fent història al municipi, es va convertir
en la primera alcaldessa del poble de Canals.

L’alcaldessa electa va declarar que “treballarà amb l’escolta activa i la voluntat ferma de mantenir acords estables per millorar la vida dels veïns i veïnes de Canals “.

Mai Castells, alcaldessa de Canals, es posa ja en marxa per encapçalar un equip de govern on els interessos del poble sempre estaran per damunt de les persones.

Mai Castells, de Compromís, investida primera alcaldessa de Canals (nota de premsa de compromis)

La canalina ha rebut el suport de Canals en Moviment i de Ciutadans

Compromís lamenta que el PSOE haja posat els seus interessos personals i partidistes en la votació

La fins ara regidora de Serveis Municipals a Canals, Mai Castells, ha resultat elegida alcaldessa amb els vots a favor dels regidors i regidores de Canals en Moviment i Ciutadans. La ja investida alcaldessa ha agraït el suport i ha afirmat que “treballarà amb l’escolta activa i la voluntat de mantenir acords estables per millorar la vida dels veïns i veïnes de Canals”.

Fins aquest dissabte, la formació no havia fet oficial cap acord d’investidura i s’ha mostrat sorpresa que el partit socialista no haja votat a favor de la investidura. Segons apunten fonts socialistes, la negativa hauria vingut per les exigències del grup socialista a governar l’alcaldia de Canals, malgrat que les eleccions del passat 26 de maig donaven una clara victòria a Mai Castells i Compromís.

Compromís segueix insistint en la formació d’un govern ampli, plural i que “sàpia escoltar i actuar” i membres d’aquesta coalició han criticat obertament els requeriments del candidat socialista per partir de l’egoisme i l’ambició. Recorden als socialistes que Compromís està obert a continuar parlant el què i el com d’aquest nou govern, però subratllen que els interessons del poble de Canals estan “per damunt de les persones”.

 

Fotos: Ajuntament de Canals

3 Comments

 1. V.R-P.G- V.R-P.G- 16 de junio de 2019

  El P.S.O.E-pv va en decadencia desde fa 25 anys cuant Toni Mira en la legislatura hasta el 1994 va consegir la majoria absoluta y 9 regidors. Desde el imici dels l’Ajuntaments de mocratics se iniciaren en Marcelo Pastor´deaspues li segui el periodo de Ramón Saz junt l’Agrupament de Veins i les legislatures Rafael Trave.

  A partir de 1994 el partit entra en clivell, i ultimament han segut varios es secretaris generals que ha tingut, que yo recorde Mª Gel Rosello de voro a 70 anys (actualment) y Toni Orea, una persona tambe maura.

  Pareix que el Aparato que governa al partit desde dalt, no dona en el secretari ideal e inclus s’ha parlat de greus divergencies dimtre de partit en Canals.

  Tot pareix que en el poble els sovialiste tindran que hanar a una refundació.

 2. observador observador 16 de junio de 2019

  Compromis Canals, es una incognita, ojo amb la transfuga.

 3. Anónimo Anónimo 16 de junio de 2019

  Desde fa 25 anys el P.S.O.E-p.v. de Canals es un partit en decadencia, doncs va ser en el any 1994 cuant finaliza la legistatura en que Toni Mira va obtindre majoria absoluta amb 9 regidors. Els va culminar un poces que se inicia en els 5 regidors de Marcelo Pastor, el periode interi de Ramón Sanz y l’Agrupament de Veins, al que seguiren les lesgislatures de Trave y finalment, com hen dit Toni Mira.

  A partir de ahi la agrupació del P,S,O.E-p.v. de Canals, no ha alsat cap, en els distints secretaris que ha tengut. Ni Mª Gel Rosello de prop del 70 anys i Antonio Orea (no se la edadad que te, pero es veu un poc majoret), no han segut bones adquisicions per el aparato (que es el que controlo el partit desde dalt). Aparato que ha mirant de llunt al poble y no s’ha donat conter de la renovació de juventud que fea falta o la deixat en mans de un major que no conecta.Ni es jove ni es major, no coneix es problemes de uns y altres.

  Al meu antendre el problema meus greu en Canals desde el any 1995 es l’atur i es que mes es sufrigen son els jovens son ells els que han dit clarament que es lo que volen i per aixó han votat juventut,.

  El P.S.O.E-p.v. de Canals tindra que refundarse.

  La actuació del dia del plenari de ivestidura heu diun tot, anteposat la seua pretesio de govern a la pretensió del poble.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.