Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Mans al riu organitza a Canals una netetja dels rius el 2 d’abril

24 MUNICIPIS S’ORGANITZEN PER FER UNA MACRO NETEJA DE RIUS

València, 20 de març de 2017.- ‘Mans al Riu’ és una campanya anual de neteja de rius que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius, a través d’una neteja popular dels residus que poblen els nostres entorns naturals. Durant l’última edició de la jornada van participar 20 municipis i 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.

Enguany el ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne ha aconseguit un nou record d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx , Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’agres i Xeraco, que uniran esforços per netejar de residus seus rius amb ajuda dels ciutadans que vulguin implicar-se en la campanya.

Totes estes localitats organitzaran, de manera coordinada, neteges dels seus rius el proper 2 d’abril (excepte l’Eliana i Pego, que ho faran el dia 1).

Des Limne assenyalen que “la conservació de la Natura és una preocupació de creixent interès social que s’ha d’abordar des d’una òptica àmplia que integre iniciatives públiques, però també privades, ja que tots som responsables de l’estat del nostre patrimoni natural”. És per això, que consideren imprescindible “teixir una xàrcia col•laborativa entre les institucions vinculades al medi fluvial i la societat civil”.

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials en els quals s’actue, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus. “Resulta incomprensible que encara s’abandonen residus als rius existint servicis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d’ecoparcs”, assenyalen fonts de l’organització.

La Fundació Limne agraeix el compromís dels ajuntaments implicats i la col•laboració de les empreses Hidraqua, Aigües de Paterna, Aigües de l’Horta, Aigües de Cullera i Celler la Muntanya, que han aportat part del finançament que ha fet possible l’activitat.

L’organització, d’altra banda i per tal de calcular el material, prega que les persones interessades a participar s’inscriguen prèviament enviant un email a participa@limne.org o cridant al telèfon 635475706.

Un comentario

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.