Medi Ambient repartirà vora 3.000 gots reutilitzables i contenidors entre les falles de Xàtiva La Policia Local inicia, per la seua part, la campanya escolar de pirotècnia recreativa

Xàtiva, 10 de març de 2020.- La regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra ha comparegut aquest matí a l’Ajuntament de Xàtiva per tal de presentar la campanya de cara a les falles 2020, en la línia del treball que està desenvolupant-se en la present legislatura.

Dins d’aquesta campanya «No cremem el medi ambient! Per unes falles sostenibles», la regidoria de Medi Ambient repartirà vora 3.000 gots reutilitzables entre les dinou comissions de la ciutat, als que se sumarà altre miler per part de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

«Som conscients del plàstic que es genera en esdeveniments multitudinaris com són les falles, i per eixe motiu hem decidit apostar per aquests gots reutilitzables que tenen l’objectiu de donar un missatge de sensibilització a través de la posada en pràctica de les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar», ha explicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha afegit que aquests gots es podran arreplegar a la Casa de Cultura junt amb els cartells informatius en el moment en que les comissions falleres arrepleguen els seus ninots de l’exposició.

A més a més, també està previst subministrar un contenidor de selectiva d’envasos (contenidor groc) a cadascuna de les falles, que hauran d’arreplegar-se dijous 12 i divendres 13 de març, en horari d’11 a 12 del matí, a la seu de la Brigada municipal. «Cada comissió tindrà un contenidor d’ús exclusiu, pel que pregue que es faça un bon ús d’aquest, i que tot el residu sobrant de la plantà siga portat a l’ecoparc», ha expressat Sinisterra.

D’altra banda, la regidoria de Medi Ambient reforçarà el servei de neteja viària durant la setmana de falles i ampliarà el dispositiu durant la nit de la Cremà, amb maquinària especial i reforç de la plantilla per tal d’arreplegar les deixalles ocasionades.

La Policia inicia la campanya escolar de pirotècnia

D’altra banda la Policia Local de Xàtiva ha iniciat, amb motiu de les falles, la campanya escolar de pirotècnia recreativa que s’estendrà fins el proper dilluns 16 de març, amb xerrades pels centres escolars impartides per Coordinador del departament d’Educació Viària Arturo Tormo, l’agent de policia Ester Vidal i voluntaris de Protecció Civil Xàtiva.

Les xerrades estan destinades al segon i tercer cicle dels centres d’educació Primària de Xàtiva, el Genovés i la Llosa de Ranes, i en elles s’informa sobre els productes pirotècnics, en relació a les classes existents, les edats per a cadascuna d’elles i consells per a un ús segur dels mateixos.

L’objectiu és conscienciar als joves sobre el perill que comporta la utilització incorrecta de productes que contenen pólvora, i que poden provocar accidents amb danys materials i personals.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.007.524 Visitas