Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Més de 200 persones participen en la Marxa Canals-Basílica

Tal i com mana la tradició, a les sis del matí des de la Lloca eixia, el dissabte previ a la festivitat de Sant Vicent, la vintè-sisena edició de la Marxa Canals- Basílica organitzada per Mapeba. Un vítol al patró van donar les forces necessàries als 215 caminants per escometre els primers quilòmetres dels 73 que els separaven fins a València. Canals; Cerdà; Llanera; Rotglà i Corberà, són les primeres localitats que veuen passar als pelegrins que molt prompte arriben a l’autovia, sempre per vies secundàries. Un dels trams més durs és la pujada a l’antic pont de Càrcer; després Beneixida i el pont de Gavarda on té lloc el primer dels reagrupaments donen pas a l’esperat esmorzar, que com sempre té lloc al poliesportiu de la Muntanyeta d’Alberic.

Enguany la climatologia no va acompanyar als caminants al tram de la Ribera Alta. Paraigües en mà, es reprèn novament la marxa. La pluja intermitent estaria present des d’Alberic fins l’Alcúdia, on té lloc altre reagrupament. Es passa primer per Massalavés i Montortal.

La serp multicolor s’endinsa ara al polígon industrial d’Alginet; s’arriba al municipi i molt prompte ja es troben a l’hotel Duomo de Benifaió on un menú a base de carbohidrats i proteïnes els donarà les forces necessàries per a continuar. Ací també els esperen els professionals de la clínica podològica Arcadi Soriano, que de forma totalment altruista, col·laboren des de fa uns anys en la marxa.

La marxa, cadascú la fa per raons diferents: esportives, de superació i com no, per promeses a la Mare de Déu dels Desemparats.

El dinar ha animat als nostres caminants que reprenen la peregrinació a les tres i mitja de la vesprada; tots ja amb la samarreta commemorativa, enguany de color groc fluorescent. Passaran ara per la penitenciaria de Picassent. L’equip de Mapeba i voluntaris, format per 20 persones, no ha parat de mimar als participants durant tota la jornada. Els dóna de menjar i beure; els guia per les rotondes i inclús pararan el tràfic si és necessari. Enguany s’ha renovat la junta de Mapeba amb moltes cares noves per donar-li continuïtat.

A Silla s’entra pel polígon de Godofredo. Ací té lloc el penúltim reagrupament. Arribar ací ja és tot un assoliment però ja es sap que qui no entrena no té opcions per completar la marxa.

Queden els 20 quilòmetres finals. Albal, Catarroja, Massanassa i per fi, la creu coberta dóna la benvinguda als caminants.

És moment de desplegar la pancarta per a creuar València. A l’altura de la plaça de l’Ajuntament els vítos i aplaudiments són constants.

En pocs minuts ja es troben en la plaça la Verge on els familiars han acudit en massa per rebre als seus herois. L’emoció està a flor de pell també al moment en que els veterans realitzen el passadís als novells, als que han acabat l’aventura per primera vegada. Seguidament és moment d’honrar a la Geperudeta ja dins de la basílica amb una multitudinària ofrena.

I miren si la Mare de Déu ha emparat als peregrins que una forta pluja només va caure quan tot havia finalitzat.

Font: Comarcal TV

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.