Més de 500 persones visiten durant el cap de setmana l’exposició «Elements del Corpus»

Més de 500 persones visiten durant el cap de setmana l’exposició «Elements del Corpus»

Aquesta exposició ubicada a la Casa Sant Andreu, edifici annexe a l’ex-convent de Sant Domènec, despunta durant el seu cap de setmana gran

Xàtiva, 25 de juny de 2019.- L’exposició «Elements del Corpus», que es va obrir al públic en març d’aquest any, ha despuntat durant aquest cap de setmana amb el nombre de visitants superant les 500 persones que han gaudit d’aquest espai dedicat al Corpus Christi de Xàtiva, el més important del territori valencià després del de València.

Aquest increment de visitants ha vingut acompanyat per la festa gran del Corpus Christi, on diumenge va tenir lloc la processó cívica amb gegants, nanos i dansetes, i la processó religiosa, amb la creu alçada obrint pas, els feligresos, els xiquets i xiquetes de primera comunió, els personatges bíblics, cirialots, la custòdia amb el capítol eclesiàstic amb l’Abat de Xàtiva, la Corporació Municipal acompanyada de la Cobla i els Macers, representants de la Policia Local i la Banda de Música «La Nova».

A més a més, aquest any la processó del Corpus ha comptat amb la incorporació de nous col·lectius de la ciutat, com ara la Muixeranga, i amb la recuperació de «La Tortuga dels Fusters», un element mitològic d’aquesta festivitat que a Xàtiva ser cremat fa quasi 100 anys. «La Tortuga del Corpus» se sumarà a l’exposició «Elements del Corpus».

L’exposició «Elements del Corpus» es reprendrà a partir del 2 de juliol, amb horari de dimarts a diumenge de 10:00h a 14:00h.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.010.168 Visitas