Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Nit del Farolet 2016

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Canals i l’associació de col•laboradors de Canals Ràdio, emissora municipal, organitzen la “Nit del Farolet 2016″.

Serà este dijous 28 de Juliol a les 22.00 hores, des de l’Avinguda Vicente Ferri de Canals.

Aquest tradicional acte, compleix aquest any, la seua 18 edició, des que el col•laborador més veterà de l’emissora municipal i director de l’espai radiofònic “Canals Historia Viva”, en el seu afany de recuperar tradicions de Canals, organitzara la seva primera edició l’any 1998.

Des de llavors i fins ara, la “Nit del Farolet” s’ha convertit en un acte ja consolidat a Canals i un referent festiu cada estiu a la comarca de la Costera .

Més de mil persones de totes les edats, es concentraran en l’Avinguda Vicente Ferri de Canals, amb el seu “Farolet”, elaborat de manera artesanal, per realitzar un recorregut d’una mitja hora per diferents carrers i places de la localitat, acompanyats per músics de l´Associació musical Canalense de Canals ,un grup de ”tabal i dolçaina” acompanyats pels Gegants i Cabets” i els membres del grup de danses “Pensat i Fet”, tots entonaran les cançons típiques de la “Nit del Farolet”, juntament amb el mestre de cerimònies Marcial Martínez.

En finalitzar el recorregut i en la mateixa Avinguda Vicente Ferri de Canals, tots els xiquets rebran com a obsequi una borsa de llepolies, mentre, que la resta d’assistents, tindran l’oportunitat de gaudir d’una tallà de meló d´alger que oferirà l’associació de venedors del mercat municipal de Canals.

Ricardo Requena, primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament d e Canals i regidor de l’emissora de ràdio municipal, valorava este acte “com un esdeveniment cultural i festiu, com un acte propi, singular, importantíssim per la rememoració que es fa dels nostres avantpassats i d´allò que feien junts als carrers del nostre poble”. Per això, continuava exposant el regidor, “des de les regidories directament implicades, s´ha pretès no sols continuar amb aquesta activitat, sinó a més potenciar-la i enriquir-la com ja es va fer l´any passat, introduïnt danses i dolçaines amb cabets i tabals, i ara, en l´edició d´enguany afegim rondalla i més gegants” .

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.