El nou centre social de la Font de la Figuera posarà fi al dèficit assistencial

Maria Josep Amigó: «El nou centre social de la Font de la Figuera posarà fi al dèficit assistencial i afavorirà que els veïns continuen residint en la comarca»

• La vicepresidenta ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la Font de la Figuera i representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per concretar les qüestions tècniques de l’acord
• Les noves infraestructures comarcals seran Centres de Dia i d’atenció a persones majors en les localitats d’Ademús, Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata

05/febrer/2018. La Diputació de València, la Generalitat i els ajuntaments continuen harmonitzant les seues accions en matèria d’infraestructures socials. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’alcalde de la localitat de La Font de la Figuera, Vicent Munyoz, han mantingut una reunió de treball amb el propòsit d’establir les bases per a l’execució del projecte de per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors, dotat amb 40 places. Unes actuacions per a les quals la Diputació de València aportarà una dotació pressupostària de 1.322.856 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Maria Josep Amigó ha destacat «el treball incansable i infatigable realitzat per part dels municipis d’interior», el qual «fa possible que les seues demandes per cobrir tots els serveis siguen una realitat», ha apuntat la vicepresidenta. «Volem que els nostres veïns i veïnes es queden a viure als seus municipis i, per això, des de la Diputació volem atendre les seues necessitats perquè siga possible».

Així mateix, Maria Josep Amigó ha considerat la materialització d’aquest projecte com a «modèlic» pel que respecta «a la col•laboració insterinstitucional: l’Ajuntament aporta el sòl o els edificis municipals a rehabilitar; la Conselleria estableix les prioritats a partir de criteris objectius i s’encarrega de cobrir les despeses derivades del funcionament dels centres; mentre que la Diputació finança la seua construcció».

Pal•liar la mancança de serveis

En concret, el Centre de Dia s’allotjarà en un terreny de 1.013 metres quadrats de titularitat municipal, situat en un dels carrers més plans de la Font de la Figuera. A més, junt a aquest primer terreny el consistori disposa d’un segon solar de 900 metres quadrats que s’habilitarà com a jardí, el que permetrà gaudir d’un important paisatge natural.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Munyoz, ha assegurat que fer realitat aquest projecte «constitueix una alegria enorme per al municipi i per la comarca de la Costera en el seu conjunt». Així mateix, Munyoz ha incidit en que des de les entitats locals «no ens podem permetre que la gent més major se’n vaja a viure a altres llocs perquè tenen una mancança de serveis socials». Més encara en el cas de localitats com la Font de la Figuera, «el qual constitueix un territori de frontera, el que ens obliga a atendre els serveis socials».

Per la seua part, la diputada responsable de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha qualificat de «molt satisfactòria» la col•laboració entre administracions. «Ja s’han acabat les confrontacions. És el moment d’unir esforços i treballar per a les persones», ha destacat Berenguer.

Les ajudes que gestionarà Benestar Social van destinades directament «a millorar la qualitat de vida de les persones». Actuacions necessàries, ha assegurat, «per donar resposta als seus problemes i millorar la seua qualitat de vida», en aquest cas, a través d’aquests centres que seran «llocs de trobada i socialització».

11 milions en dos anys

La Diputació de València té previst efectuar una inversió d’11.019.428 euros durant els exercicis 2018 i 2019, amb la qual es procedirà a la construcció de sis nous centres socials comarcals de titularitat pública a les localitats d’Ademús, Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata. Una quantitat que, sumada als prop de sis milions invertits en 2017, «permetrà la creació de més de 500 noves places públiques en centres socials d’abast comarcal, distribuïts territorialment per 10 comarques diferents de la demarcació de València», ha explicat Maria Josep Amigó.

El conjunt d’aquestes infraestructures se sumen a les finançades durant l’exercici 2017 per valor de 5.589.725 euros. Aquest és el cas del projecte per a la construcció del Centre de Dia de malalts mentals i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS) de Carcaixent; la residència per a persones amb diversitat funcional intel•lectual de Paterna; el projecte de residència per a persones amb diversitat funcional intel•lectual i Centre de Dia de Sueca; i el Centre de Recepció de Menors de Llíria.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.