Nuno Aroso – Solo percussió i electrònica

El tercer concert del SoXXI’18 estarà a càrrec del percussionista Nuno Aroso, reconegut actualment com un dels més actius intèrprets europeus de la música contemporània, el qual desenvolupa la seva carrera enfocada en el desenvolupament del repertori per a percussió, fomentant relacions artístiques amb compositors de la més variada  estètica i de diferents punts del mon.


  • Nuno Aroso

  • Solo percussió i electrònica

28/abril/2018  a les 19:30h

Centre Cultural Calixte III. Canals. Entrada lliure fins completar aforament

PROGRAMA

Três Quadros Sobre Pedra (2008)    Luís Antunes Pena (1973)

pedres, ceràmiques e electrònica

Solo I (2013)    Dimitris Andrikopoulos (1971)

multipercussió

Vox Sum Vitae (2011)    João Pedro Oliveira (1959)

vibràfon i electrònica en 6 canals

Trans (2013)    Lei Liang (1972)

multipercussió i públic

´Xcuse me While I kiss the Sky (2010)    Pedro Junqueira Maia (1971)

percussió, guitarra elèctrica i electrònica

 

NUNO AROSO

Reconegut actualment com un dels més actius intèrprets europeus de la música contemporània, Nuno Aroso desenvolupa la seva carrera enfocada en el desenvolupament del repertori per a percussió, fomentant relacions artístiques amb compositors de la més variada  estètica i de diferents punts del mon.

Ha tocat en estrena absoluta més de 120 obres i ha enregistrat part d’aquest repertori en innombrables edicions discogràfiques.

Ha estat com a professor convidat, membre del jurat i intèrpret a Portugal, França, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Itàlia, Eslovènia, Brasil, Xina, Ucraïna, Tailàndia, Sud-àfrica, Argentina, Grècia, Suècia, Anglaterra, Canadà, Bulgària, Tunísia, Escòcia, Corea del Sud, Japó, Xile, etc.

Nuno Aroso es va llicenciar a Oporto amb la classificació màxima al seu recital final i va prosseguir estudis a Estrasburg i París. Es doctorat per la Universitat Catòlica.

A la Universitat de Minho exerceix la seva activitat docent i en altres prestigioses universitats, conservatoris i festivals de percussió, per tot el món, on ha realitzat  masterclasses i seminaris com ara: McGill University (Canadà), Universitat Federal de Belo Horizonte (Brasil), Conservatori, de la Universitat de Brasília, de la Universitat Federal de Bahia (Brasil), de la Universitat Federal de Bahia (Brasil), de l’Institut de Percussió de Uberlandia (Brasil) de la Universitat de la Plata (Argentina), el Conservatori de Macau (Xina), el Conservatori de París (França), la Universitat de Northwestern, Estats Units), University North Texas (EUA), entre molts altres.

Nuno Aroso toca és artista Adams, Zildjian i toca amb Elite Mallets.

 

 

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.