Xàtiva, 8 d’abril de 2020.- Aquest dimecres 8 d’abril s’ha iniciat el termini per poder presentar a través del servei Labora de la Generalitat Valenciana la sol·licitud d’ajudes als autònoms a nivell autonòmic, tràmit per al qual s’haurà de sol·licitar assignació de data i franja horària, i que estarà disponible fins el proper 4 de maig.

Per a tal fi, les persones interessades hauran d’accedir a la pàgina web labora.gva.es i accedir al procediment telemàtic denominat «EAUCOV 2020. Ajuda extraordinària a persones treballadores autònomes COVID19» i prémer sobre l’enllaç «cita prèvia per a la presentació de sol·licitud d’ajudes per a autònoms». Per a aquesta cita prèvia s’hauran d’introduir DNI i nom i cognom del treballador autònom que sol·licita les ajudes, un correu electrònic i un telèfon de contacte. El servei informarà del termini assignat per a poder presentar la sol·licitud.

Una vegada realitzada la sol·licitud i assignada una data i franja horària per a realitzar el tràmit, s’haurà de preparar la documentació. Labora recomana descarregar des de la pàgina web els impresos de Domiciliació bancària i Declaració de mínims i signar-los amb la signatura electrònica, ja que aquests hauran d’annexar-se al presentar la sol·licitud. En cas de no disposar de signatura electrònica, l’interessat haurà d’autoritzar a altra persona que dispose d’aquesta per tal de presentar la sol·licitud en el seu nom, presentant necessàriament l’imprès Annex II en el qual l’autònom autoritza a aquesta persona a presentar la sol·licitud, i que haurà de signar-se i remetre’s per ser adjuntat amb la resta de documentació.

L’última de les fases serà la de presentació. En cas de disposar de signatura electrònica, aquesta haurà de realitzar-se a la web www.labora.gva.es en el dia i franja horària assignades, accedint al procés telemàtic i adjuntant els impresos signats digitalment. Si per contra no es disposa de signatura electrònica, haurà d’accedir al tràmit la persona que actue com a representant. És important destacar que la data i hora en la qual s’haja presentat la sol·licitud és la que valdrà de criteri per a la concessió de l’ajuda.

Informació als autònoms de Xàtiva

Des del departament de Promoció Econòmica s’ha estat informant a tota la gent que ha telefonat a l’Ajuntament per a interessar-se per aquests procediments destinats als autònoms. A nivell municipal, fins al moment s’ha informat a un total de 64 persones que sol·licitaven informació sobre autònoms i empreses, així com a 37 persones que demandaven informació per al lloguer de l’habitatge.

A totes les persones interessades se’ls va informar en un primer moment de les ajudes oferides a nivell estatal, i aquesta setmana s’han realitzat cridades a tots els demandants d’informació per tal de comunicar l’inici del termini de sol·licitud d’ajudes per part de la Generalitat Valenciana.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.