Pulsa «Intro» para saltar al contenido

OBRES A LA ROTONDA DE L’AV. CORTS VALENCIANES AMB LA INSTAL·LACIÓ D’UN MONUMENT CENTRAL A LA MATEIXA

 Des de l'Ajuntament de Canals, a través de l'àrea d'urbanisme, s'ha posat en marxa diversos projectes per a la millora de la infraestructura de la població.

Una d'elles és la que pertany a la rotonda de l'Av. Corts Valencianes.

Una vegada acabades les festes en honor a Sant Antoni, han començat les obres a l'Av. Corts Valencianes, lloc de pas dels veïns de Canals durant els dies de festa. Aquest projecte consisteix en l'asfaltat i pintura de part dels carrers que desemboquen a la rotonda com són: l'Av. Corts Valencianes, el carrer La Torreta i el carrer Nou d'Octubre. A més, es van a engrandir les voreres i millorar els passos de vianants amb la construcció d'unes rampes a la vorera de l'Av. Corts Valencianes per millorar l'accessibilitat. Al carrer La Torreta es va a dur a terme un drenatge que permetrà donar eixida a les aigües pluvials i la reparació de la vorera esquerra d'aquest mateix carrer.

El projecte acabarà amb la senyalització i pintura de la rotonda i voltants. Quant a la rotonda en si, s'han construït dues creus, un que està sobre la base de la rotonda i l'altra que està alçada enmig de l'anterior. Les dues són una al·legoria a la Torreta de Canals. D'una banda, la creu que apareix a la base de la rotonda és una Creu de Malta pertanyent a l'Ordre dels Templers. Representa els quatre punts cardinals, doncs l'Av. Corts Valencianes indica exactament el Nord i el Sud.

El material utilitzat és similar a la pedra del terreny. D'altra banda, la creu que s'alça al mig de la rotonda està inspirada en la creu que està situada a l'entrada del carrer Calixte III de la Torreta. En concret, aquesta creu s'anomena la Creu de Calatrava pertanyent a l'Ordre de Montesa. La creu està formada per una base de 30 cm, una columna de 240 cm, un capitell de 40 cm i la creu al capdamunt. En total, tota l'estructura de la creu mesura 4'10 m.

Aquestes obres milloren un dels carrers més importants de Canals perquè és una de les entrades a la població i no només en l'àmbit urbanístic, sinó en l'àmbit estètic en representar un dels aspectes històrics de Canals.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.