Pulsa «Intro» para saltar al contenido

ORXATA PUBLICA NOU CLIP: “COLP A COLP”

logoorxata

• Orxata publica avui el clip de la remescla de la cançó “Colp a colp” del seu darrer disc 3.0.

• Aquesta versió a ritme de Trap la signa l’artista Soniye Muzick i forma part de l’EP 3.1 que els valencians van publicar abans de l’estiu.

• “Colp a colp” és un particular homenatge al “Kolpez Kolpe” de Kortatu. Tot i que també lloa a Vicent Andrés Estellés.

Des que va publicar el seu tercer disc, 3.0. el 12-12-12, Orxata passa per un dels moments més creatius i inspirats de la seva carrera. El nou clip “Colp a colp” és un collage sorprenent, trepidant i poderós que descriu a la perfecció la potència de la seva música i l’energia que desprèn el seu directe. Un directe que enguany s’ha pogut viure per tota la geografia espanyola i que, com es veu en les imatges del nou clip, va tenir un dels punt culminants el passat Sant Joan a la platja de València, on Orxata va fer un concert multitudinari de celebració dels seus deu anys d’existència.
El clip compta també amb imatges d’un trinquet* on apareix fent de pilotari Albert Micó, el guitarra del mític grup de hardcore valencià Zanussi, acompanyat de la muixeranga** de València.

La idea del clip acompanya el missatge de la cançó “Colp a colp”, que és un particular homenatge al mític “Kolpez Kolpe” de Kortatu, i que usa la metàfora de la pilota valenciana per fer una oda a tot un seguit de tecnologies obertes i a la filosofia hacker, com la impressió en 3D del seu logo, el guifi.net, Arduino***, Raspberry Pi**** i altres propostes de maquinari i programari lliures.
L’estrofa que diu “El hacker no baixa al poble, el hacker és poble ell mateix, el hacker és el mateix poble”, és una lloança a Vicent Andrés Estellés. El poeta de Burjassot deia al poema “Inicis” que “El poeta no baixa al poble: el poeta és poble ell mateix, el poeta és el mateix poble”.

El clip és obra de la productora Graphic Records i la remescla a ritme de Trap està signada per l’artista valencià Soniye Muzick, un dels màxims referents a l’estat espanyol del Trap i el Moombah que compta amb l’aval del prestigiós segell Mad Decent del productor nordamericà Diplo. La cançó forma part de l’EP 3.1, que va publicar-se el passat mes de juny.


VOCABULARI:
* Trinquet: recinte on es juga a pilota valenciana.
** La muixeranga: conjunt de danses i castells humans originals del País Valencià.
*** Arduino: plataforma electrònica de prototipat de codi obert basada en programari i maquinari fàcil d’utilitzar. Està orientada a artistes, dissenyadors, aficionats i qualsevol que estigui interessat a crear objectes o entorns interactius.
**** Raspberry Pi: ordinador de placa reduïda (SBC) low cost desenvolupat al Regne Unit per la Fundació Raspberry Pi, amb l’objectiu d’estimular l’ensenyament de ciències de la computació a les escoles.

ORXATA
L’escriptor i enigmista Màrius Serra ho assegurava a la presentació de l’últim disc dels valencians: “Escoltes els Orxata i tot és 9. D’entrada 9-reconeixes, 9-situes, 9-has sentit mai abans… Sonen dissonants, consonants, discordants, exhilarants”. Obrint Pas també els va apadrinar, sense necessitar-ho, i van assegurar que Orxata “ja és un dels grups més populars, originals i trencadors de l’escena musical del nostre país”, i en ells, malgrat fer música de ball, és també present la “València combativa” i fins i tot la islandesa (a “Eyjafjallajökull” parlen de la wikidemocràcia, de premsa lliure i de revoltes de les qual cal aprendre). I com diuen a les seves mateixes cançons optimistes: “Si cau el futur, inventem present, el nostre present i la seua potència. A cada moment tota l’eternitat, la llibertat me la done jo amb els meus” (“Ho podem tot”). Lliures i creatius com són, la modernitat i tradició s’uneixen en cançons com la que canta “el hacker és el mateix poble” i fan referencia al mític jugador de pilota valenciana El Genovès (“Colp a colp”). El seu últim disc es diu 3.0, han tingut temps de fer un EP que, com tot el que fan, han penjat a la xarxa (perquè hi ha més vida a Orxata.tv). Un mar de flow i escratxos suggerents i mobilitzadors.
Enderrock

Clip “Colp a colp”
http://youtu.be/LyRKHper_rI

+info
www.orxata.tv

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.