Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Paco Roca: «La Lloca de Canals és molt més que un arbre monumental»

El diputat d'Empreses Públiques, Rafael Pérez, assistix a la celebració del centenari de la Lloca en el Centre Cultural Ca Don José

  • El director del departament d'Arbres Monumentals d'Imelsa, Bernabé Moya, impartix una conferència sobre la història del Dia de l'Arbre i la figura de Rafael Janini

 

El dibuixant valencià Paco Roca va entregar a l'alcalde de Canals, Ricardo Cardona, una làmina original de la Lloca, en el dia de la commemoració del centenari de la plantació d'este arbre monumental.

 

A l'acte va estar present el diputat provincial d'Empreses Públiques, Rafael Pérez, que va qualificar com «un luxe»que «un il·lustrador del prestigi de Paco Roca haja creat un dibuix de manera expressa per a este dia, que aconseguix el més difícil: transmetre el vessant social d'este arbre monumental».

 

En este sentit, Paco Roca va indicar que «no es pot dissociar la imatge d'este arbre del que significa per als veïns de Canals; per això, volguí conéixer bé la seua història, amb l'objectiu de plasmar sobre el paper tota la riquesa cultural que porta lligada la Lloca».

 

L'alcalde de Canals, Ricardo Cardona, volgué agrair a la Diputació de València «tot el suport que està oferint al nostre municipi, ja siga a nivell d'infraestructures o de suport en temes culturals i socials com esta celebració del Dia de l'Arbre».

 

Per la seua banda, el botànic i director del departament d'Arbres Monumentals d'Imelsa, Bernabé Moya, que va pronunciar una xarrada centrada en la història del Dia de l'Arbre i en la figura de Rafael Janini, va indicar que «la rellevància de la Lloca de Canals té un doble valor: botànic, per totes les característiques que la fan diferent d'altres exemplars; i social, per la importància que ha adquirit durant este segle de vida que acaba de complir en els costums dels veïns i les veïnes de Canals».

 

 Paco Roca a En-Arborar!

 

L'obra de Paco Roca també està present en l'exposició En-Arborar!, que romandrà oberta al públic en la Sala Alta del MuVIM fins al pròxim 23 de març.

 

A més de quatre il·lustracions originals del dibuixant valencià, la mostra conté diferents panells divulgatius en què s'expliquen diversos aspectes relacionats amb l'atenciódels boscos; així com la sèrie «El sueño de los árboles», en la qual l’aquarel·lista Fernando Fueyo retrata vint dels arbres monumentals més representatius d’Espanya, dels quals deu es troben a la Comunitat Valenciana.

 

En-Arborar! forma part de les activitats del projecte «Grans Arbres per a la Vida (Bigtrees4life)», que desenrotlla Imelsa junt amb la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente des de l’any 2013.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.