Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Plantació de un Platanus x hispanica en el Gorg de l’Omet

L’arbre més emblemàtic de Canals “La Lloca ” compleix cent anys el proper dia 6 de febrer, com es recull en l’acta de la sessió ordinària redactada el 6 de febrer de 1914.

La Lloca, arbre de l’espècie Platanus x hispanica és sens dubte l’arbre més vell de la comarca ja que és dels primers que conformen l’inventari arbori de la Comunitat, està declarat per la Generalitat arbre monumental . Més enllà del seu interès botànic, amb el pas del temps aquest arbre ha adquirit un protagonisme especial, convertint-se en emblema de la vida social i cultural de Canals, amb aquest motiu l’Ajuntament de Canals a través de la regidoria de Medi Ambient prepara un gran esdeveniment per celebrar el centenari el dia 6 i que seguirà al llarg de tot l’any.
Dins dels actes previstos destacar l’acte institucional commemoratiu el mateix dia del centenari a les 20:00 a la Lloca, per al dia 7 a les 19:00 hores al Centre Cultural ” Ca Don José “, la inauguració d’una fira del medi ambient amb el lliurament de la reproducció del panell explicatiu de la Lloca pel mateix Paco Roca autor del mateix, l’acte finalitzará amb la conferència ” Enarborar Janini “, tota una síntesi de la festa de l’arbre a càrrec del Director del Departament d’Arbres monumentals d’Imelsa, Bernabe Moya .
També es duran a terme diferents activitats mediambientals, i com a acte significatiu la plantació d’un arbre de la mateixa espècie al parc del Gorg de l’Omet on la Lloca tindrà la seua rèplica.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.