Pulsa «Intro» para saltar al contenido

PODOLOGÍA SENSE FRONTERES

La Clínica Podològica Soriano, és membre de Podologia sense fronteres y ja hem participat ara fa dos anys en el “Projecte Hondures”, projecte que es porta a terme biennalment. Trobant-nos en estos moments preparant de nou este projecte per a este any 2017. Principal motiu pel que fem esta nota i demanem la vostra ajuda.
Siguem una organització espanyola sense ànim de lucre, que treballa des del 2008. El nostre objectiu principal es promoure la salut podològica en les comunitats i àrees més desfavorides y que no tenen accés a este tipus d’atenció mitjançant els deficients sistemes sanitaris que es presenten en les seues regions.
A Podologia sense Fronteres, siguem sabedors que l’assistència als problemes específics dels peus suposen una atenció sanitària a la que no totes les persones poden accedir.
La nostra llavor es centra per tant en donar tractament a les malalties podològiques entre la població i col•lectius més desfavorits.
En esta àrea de salut, des dels nostres orígens venim treballant en Hondures amb pacients que presenten problemes severs als peus sense que existeixca mitjos, ni materials humans per poder rebre el tractament adequat.
El benefici immediat que este projecte té en els pacients, és enorme. Casi la totalitat dels pacients tractats pateixen dolor amb la corresponent limitació de les seues activitats degut al seu problema dels peus.
Esta activitat dona un impacte fonamental en la salut específica del peu i per ende en l’estat general de l’individu, ja que millora la seua mobilitat, funcionalitat i independència amb la millora de qualitat de vida que presenta.

En 2008 Podologia sense Fronteres es va constituir com a Organització No Governamental (ONG). Baix esta forma jurídica es repeteix l’experiència, en esta ocasió 5 podòlegs espanyols, durant el mes d’agost de 2008. I així altra expedició semblant organitza de nou l’experiència 2010, afegint-se més professionals de la podologia espanyols en 2012.
La necessitat de tractament de diverses patologies en la població local ens va fer pensar en el reclutament de companys podòlegs i la formació de companys locals en les tècniques actuals, per intentar resoldre els casos més severs mitjançant la cirurgia del peu, així com establir un seguiment dels pacients tractats.
Este projecte s’ha realitzat com hem indicat anteriorment, de forma molt exitosa durant els anys 2007, 2008, 2010 y 2012. Cada estància ha tingut una durada d’entre tres i quatre setmanes. Durant este temps s’avaluaren i operaren més de 50 casos en cadascuna de les expedicions. Els casos més comuns foren les atencions relacionades amb les deformitats als peus, així com diversos graus de limitació funcional encara que es tractaren multitud de patologies complexes.
Amb la col•laboració dels nostre proveïdors, distribuïdors i l’ajuda de particular de segur que podrem fer una realitat esta Brigada en Hondures per a este 2017.
Col•labora amb nosaltres, poc és molt on no hi ha casi res.

Pots fer la teua col•laboració en:
Caixa Banc: NPH
ES21 2100 08 5012 0200429048
Concepte: Brigada Honduras. Soriano

Un comentario

  1. Gemma Borràs Gemma Borràs 27 de abril de 2017

    Bones! Em dic Gemma, sóc podòloga des del 2013. Quan em vaig graduar vaig llegir sobre el projecte Hondures i em va interessar molt, ja que, a part de dedicar-me a la podologia, he col•laborat en projectes d’ajuda humanitària tan allà com des d’aquí, i m’agradaria poder col•laborar en aquest projecte. Voldria rebre més informació i saber si és possible formar part de l’equip de podòlegs que va cada 2 anys a Hondures. Moltes gràcies

    Gemma

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.