Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Presentació de Encarna Penadés Sanz festera de grácia de 2016

Encarna Penadés ha estat proclamada Festera de Gràcia de Canals en un acte protocol·lari que ha tingut lloc al pavelló Ricardo Tormo de la localitat on, per tradició, té lloc cada any la presentació de les dues protagonistes femenines de la festa.

Una Cort d’Honor composada per dotze amigues acompanya enguany a la festera de Canals. Lorena Argent amb un vestit on predominava el gris, ha sigut la primera en pujar a l’escenari, seguida d’Ana Francés amb el mateix color. Ana Benavent, de verd, ha compartit el color del vestit amb Andrea Penadés, mentre que el gris obscur ha sigut el color triat per a la germana del bandera, María Dolores Sanchis i la festera Marta Moreno. L’elegant negre ha sigut el color predominant del vestit de Paula Perales i Mireia Hinarejos, mentre que el verd clar ha estat el color dels vestits de Yasmina Fuentes i Leticia Artés. Per últim, Astrid Onrubia i Ángela Lluch, vestides de gris, han sigut les darreres en pujar a l’escenari.

En estar presentada tota la Cort, era el torn protagonista de Carmen María Belda, la que va ser Festera de Gràcia de l’any 2015, que ha fet enguany la seua entrada vestida de negre, amb la banda que l’avala com a màxima representant de la festa. Acompanyada de l’alcalde, Carmen María ha saludat a tots des de dalt de l’escenari, rememorant l’acte que la va coronar l’any passat.

Els festers d’enguany han pujat després per a saludar al públic assistent, que ha aplaudit als encarregats de fer festa enguany i, en acabant, ha sigut el torn d’aparició d’Encarna Penadés, Festera de Gràcia 2016, que ha lluït un vestit morat i ha estat molt aplaudida pels assistents. És llavors quan té lloc la imposició de la banda de la Festera de Gràcia de l’any passat a la d’enguany i, en acabant, la imposició de bandes a la Cort d’Honor.

I, com que les festes de Sant Antoni de Canals estan agermanades amb les falles de Xàtiva, la visita de la Fallera Major de la capital de la Costera és ineludible. Adriana Pérez i el president de la Junta Local Fallera, Alberto Ordiñana, fan entrega d’uns presents a la festera canalina. En acabant, la mantenidora d’enguany, amiga de la família, puja a l’escenari, on felicita a les festeres i fa repàs a la implicació de la família en la festa de Sant Antoni ja que, en la seua història, fins a sis homes han sigut festers i 14 dones festeres. A més, per a 2067, ja hi ha apuntats dos membres més de la família.

Però les paraules més especials que ha sentit en la seua presentació la Festera de Gràcia han vingut de la mà de la seua Cort d’Honor, que ha gravat un missatge que han escoltat tots els presents abans de donar pas als companys de l’Associació Musical Canalense, de la que Encarna Penadés forma part. Els músics li han fet entrega de l’escut de l’agrupació i han tingut paraules sentides per a la seua companya de melodies. En acabant, han tocat en directe diverses peces de música espanyola que han ballat a la perfecció Sandra Ruiz i Elisa Pérez.

L’acte ha acabat amb l’himne de la Comunitat Valenciana, que sempre posa fi als actes protocol·laris de les festes de Sant Antoni de Canals.

[srizonfbalbum id=34]

Un comentario

  1. Lola Sanchez Lola Sanchez 10 de enero de 2016

    Felicidades reina estas muy guapa y que pases unas felices fiestas!!!!!

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.