Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Proposta de la Pebrella per a protegir els elements declarats bé de rellevància local, al ple de demá.

Demà dijous, 26 de gener, a les 21.20 hores, el Ple de l’Ajuntament de Canals tractarà la proposta següent. És important que totes les persones preocupades pel patrimoni històric, artístic, cultural de Canals assistim com a recolzament a la declaració. ​

PROPOSTA AL PLE DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE CANALS

 1. Es prenguen les mesures oportunes per protegir els elements, ja declarats Bé de Rellevància Local que consten als arxius de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
 2. S’inicien de forma urgent les gestions per declarar Bens de Rellevància Local, atenent les directrius que s’estableixen al Decret 62/2011 de 20 de maig del Consell, pel qual es regula el procediment de declaració i el règim de protecció dels bens de rellevància locals, el següents elements:

   

 1. Plafons ceràmics devocionals antics, anteriors a 1939, que no formen part ja del catàleg de Bens de Rellevància Local.
 2. Llavadors públics i privats situats a la vora del Riu dels Sants i les séquies de la Vila i Ranes en tot el seu recorregut. Així com els partidors del mateix recorregut.
 3. Aqüeductes (coneguts com  arcadetes) de reg. 
 4. Xemeneies (fumerals) industrials.
 5. Plafons ceràmics devocionals posteriors a 1939, que no formen part ja del catàleg de Bens de Rellevància Local.
 6. Edifici del conegut com Molí de Ferri, al costat del riu Canyoles i integrat dins el conjunt de la factoria Rodrigo Sancho, S.A., exemple d’arquitectura industrial antiga.
 1. S’adopten de manera immediata les mesures legals previstes atenent, entre altres, al que disposa el Decret 62/2011 de 20 de maig del Consell, pel qual es regula el procediment de declaració i el règim de protecció dels bens de rellevància local, per tal d’evitar qualsevol destrossa i/o desaparició durant el procés de gestió de declaració de Bé de Rellevància Local.
 2. Demanar les ajudes i/o subvencions adients a les institucions autonòmiques i provincials, així com assessorament i suport tècnic.

(Presentat el 6 de novembre de 2016, registre d’entrada 5047).

LA PEBRELLA

Arcadeta del Pla Vell. Canals.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.