Rafael Pelegero protagonitza aquest dissabte l’homenatge als allers més majors

Rafael Pelegero protagonitza aquest dissabte l’homenatge als allers més majors

FirAll comença aquesta vesprada i omplirà d’activitats Xàtiva durant tot el cap de setmana

Xàtiva, 21 de febrer 2020.- L’Associació de Productors d’Alls Tendres de Xàtiva entregarà demà dissabte el seu reconeixement als «allers més majors», que aquest any ha recaigut en la figura de Rafael Pelegero Pérez. L’acte està emmarcat en les celebracions del FirAll i tindrà lloc a les 18 hores a l’Albereda Jaume I.

Rafael Pelegero, qui encara treballa l’all tendre, porta tota una vida desenvolupant aquestes tasques, havent conegut l’evolució del procés i de la forma de treballar l’hortalissa.

Però no serà l’única cita destaca d’una Fira de l’All tendre que comença aquesta vesprada a la Plaça del Mercat, a partir de les 19:30 hores, amb un concert de «Los chicos del swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’associació Gent del Mercat.

El plat fort arribarà demà dissabte, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat que romandrà obert al públic durant tot el dia. A la mateixa hora es realitzarà al Jardí José Espejo un esmorzar popular amb alls tendres, organitzat per la Unió de Llauradors i Ramaders, i des de la Font del Lleó partiran visites guiades als camps d’alls tendres, a càrrec de Pep Gimeno Botifarra i del productor d’alls José Guerola, per al que calia realitzar inscripció prèvia. El matí finalitzarà amb una actuació musical per als més menuts (12h) a càrrec de Nànets Band Rock.

Ja de vesprada, a banda de l’entrega del reconeixement a Rafael Pelegero, abans esmentat, també tindrà lloc el III Concurs de lligar alls tendres, organitzats per Bankia (17h), a l’Albereda Jaume I.

Ja per al diumenge està prevista la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel club Ajos Xàtiva,que ha batut el rècord de participació en aquesta edició i que s’iniciarà a les 10h des de l’Albereda, mentre que a les 11 començarà a la Plaça del Mercat la calçotada popular organitzada per Gent del Mercat i que estarà amenitzada per The Handmakers.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.214 Visitas