Pulsa «Intro» para saltar al contenido

«Realitat, per que no?»

  Des de fa algun temps, la Junta, el Mestre i evidentment els Músics, els autèntics protagonistes, teníem la inquietud de buscar un repte, de participar en algun certamen, de marcar uns objectius que d’alguna manera ens donessin un "Prestigi" que com a Societat encara no hem aconseguit.
 Després de repassar diverses opcions es va optar per la participació en el "XXXIII Certamen Provincial de Bandes de Música de València", a principis d’any es va presentar la sol licitud, i finalment d’entre 9 Societats la nostra va ser admesa. Aleshores mamprenguérem mans a l´obra, o millor dit a les obres.

  De tots és conegut el treball que es necessita per poder fer un paper digne. Hores i hores d’assaig, notes i més notes per fer, i en fi, moments i més moments per compartir amb tots els membres d’aquesta família.
Arriba el moment, estem en l’escenari posem tot el que sabem damunt l’entarimat, estem jugant-se molt, però sobretot… Gaudint, s´emocionem (molts no oblidarem mai, les cares d’alguns companys que, després de la nostra interpretació i només baixar de l’escenari mostrem cara de… o més bé ulls, d’emoció) tots coincidim, "Ha estat, aborronador", "Tinc els pèls de punta ", "Ha eixit espectacular "…

  Malauradament no sempre els fruits que es recullen són els esperats. Els que vau poder gaudir de la nostra participació, i els músics mateix, hem quedat molt contents del nivell demostrat, els que no vau poder estar, tindreu la possibilitat de fer-ho amb la sorpresa que des de la Junta vos teniem preparada per al dia del Concert de Santa Cecília (Un DVD de l´actuació en el Palau de la Música). No hem aconseguit "només" un segon premi, i dic només, perquè tots voliem el primer, però ha estat una vegada més cosa del destí, ja arribarà el nostre moment de glòria, n’estic segur.

  Personalment, a més aquest any he tingut l’oportunitat de participar en un altre repte, encara que amb la "Unió Musical Santa Cecília d’Enguera", concretament al "World Music Contest 2009" de Kerkrade (Holanda) .
 A nivell mundial, aquest Certamen es considera com, les Olimpíades de la Música, ja que hi participen agrupacions musicals de tots els racons del món. A més a més com a els Jocs Olímpics també es celebren cada 4 anys.

Per a mi, (diferent situació, no és la meua Banda), però emocions no me´n varen faltar, igual que amb la "UMSCC", les obres, l´escenari, l’emoció d’una competició d’alt nivell.

 La participació espanyola en aquest esdeveniment mundial celebrat aquest any a sigut la seguent:

Banda de Música de Getafe (Getafe)
Escuela de Musica de Botorrita Jorge Aliaga (Zaragoza)
Unión Musical de Sarrión (Sarrión)
Concert Band Filarmónica Beethoven (Campo de Criptana)
Banda Municipal de Lleida (Lleida)
Banda Artística de Merza (Pontevedra)
Asociacion Musical "La Inmaculada" (Jaen)
Asociación Banda de Musica de Alcazar de San Juan (Alcázar de San Juan)
Banda de Lalin (Lalín)
Sociedad Artistico-Musical de Magallón (Magallón)

DESTACANT SOBRE TOTES ELLES LES VALECIANES

Union Musical Torrevejense (Torrevieja)
Union Musical Santa Cecilia de Enguera (Enguera)
Sociedad Musical L’Artistica Manisense (Manises)
Asociación Musical Ciudad de Benicarló (Benicarló)
Asociación Musical "La Lira" de Cheste (Cheste)

Aquesta vegada, el premi va ser un poc millor, "Primers" de la nostra secció del cap de setmana, però el 9è de 25 de tot el Certamen (la primera banda espanyola de la nostra secció), i a més a més, el reconeixement de l’organització en incloure una de les nostres obres interpretades, en el "CD" que edita cada 4 anys amb motiu de l’esdeveniment, on s’inclouen les obres que consideren "Moments Estelars" encara que no obtingueren primer premi. Un exemple del nivell que vam poder oferir al Certamen.

 Molts són els aspectes que ens fan vibrar amb la música, molts són els sentiments que com a músics vivim i no es poden explicar. Personalment tot el que he viscut aquest any, per un costat el nostre repte i per l´altre el de Kerkrade, em desperta l´ansietat de buscar el moment de glória que encara ens falta i em fa vorer un xicotet fil d´esperança i per que no, pensar en una fusió dels sentiments que he viscut. La Unió Musical Santa Cecília de Canals al "World Contest Music 2013".

  Des d´ací m´agradaria animar a tots, Junta, Músics, Socis, Simpatitzants i cóm no amb el suport dels estamens polítics locals per que fem un esforç per participar en la proxíma edició del Certamen, que a més a més coincidirá amb al nostre "25é Aniversari".

Per que no, somiem…..  per fi, "1r premi!!!….. pot ser realitat.

JoseV. Biosca Mollá
{youtube}IYccrouvUxU{/youtube}

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.