Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Reiniciem Canals expulsat del govern pel seu model de transparència

Després de la polèmica generada per la informació, publicada per Reiniciem Canals, entorn dels sous de l’alcalde i el tinent d’alcalde, l’agrupació municipal ha rebut fortes pressions, dels seus fins ara socis de govern, per restringir el seu concepte de transparència.

El govern municipal de Canals, fins ara format per Gent de Canals, Compromís, PSOE, EU i Reiniciem, amb Joan Carles Pérez (Compromís) com a alcalde, s’enceta amb ruptura. La polèmica generada entorn dels sous de l’equip de govern i el fet de dur a debat públic aquesta informació han sigut els detonants de l’expulsió de Reiniciem.

La llarga negociació sobre retribucions i personal, que dura ja des de la investidura sense un acord definitiu, ha tensat al màxim les negociacions al si de l’equip de govern, sobretot per la insistència compartida entre Compromís i Gent de Canals en que tant alcalde com tinent d’alcalde disposaren de dedicació exclusiva, amb un sou superior als 2400 euros bruts mensuals, per a una població de poc més de 13.000 habitants; passant, per tant, a pagar dos salaris com el de l’anterior alcalde, Ricardo Cardona, del PP.

La publicació per part de Reiniciem Canals de l’aprovació d’aquest acord va provocar el malestar dels seus, fins ara, socis de govern que van posar a la jove agrupació, com a condició obligatòria per romandre al pacte, el fet de no publicar acords ni propostes fins que no foren aprovats en plenari. Reiniciem es manté en els seus principis d’informar d’aquelles qüestions aprovades, públiques i que és de sentit comú informar. Un esforç que cap dels altres quatre membres de l’equip de govern havia assumit i que s’havia xifrat en interès i participació per part del veïnat de Canals als perfils en xarxes de Reiniciem, interessats per la marxa de les negociacions en aspectes tan delicats com les retribucions i la contractació de personal eventual o de confiança. Aquesta fermesa per part de Reiniciem en mantenir els seus compromisos en matèria de transparència, d’acord amb els compromisos assumits ja des de l’inici del projecte, les propostes prèvies i les conclusions de les reunions del pacte, ha provocat l’expulsió de Reiniciem Canals per part de la resta de forces del govern.

Reiniciem es mostra decebut amb la decisió presa i amb la forma de fer política per la qual aquest nou govern està optant, mostrant, per ara, ser un govern poc compromés amb el canvi i amb la participació i la transparència que la ciutadania demanda i que se suposaven bàsiques en aquesta legislatura. No obstant, remarquen que la seua tasca d’oposició serà constructiva, estant en tot moment al lloc on hagen d’estar; fent públic allò que passe entre les parets de l’Ajuntament, obrint les portes i les finestres de l’ens públic a la informació i la participació, fiscalitzant la tasca municipal i, sobretot, fent propostes i aportant projectes.

Entrevista de hui a Carla Aparici, regidora per Reiniciem Canals, a Xtradio de Xàtiva amb motiu de la expulsió de l’equip de govern.

CANALS – EXPULSIÓ DE REINICIEM CANALS by Xtradio_Podcast on Mixcloud

4 comentarios

 1. Christian Christian 30 de junio de 2015

  Sou ben remunerat, i tan ben remunerat cobrar quasi 35.000 euros al any. Quin cambí hi ha si els dos alcaldes no es retallen el sou? La cartera plena que no falte i la cadira calenteta. Tan de criticar al pp i sou el mateix gos en diferent collar. Que poreta tingueu de un partit que posa il.lusió i treballa de forma diferente. Doneu vergonya.

  • Alex Alex 1 de julio de 2015

   Completament d’acord, a més a més es la pura veritat.

 2. Canalina Canalina 30 de junio de 2015

  Me parece muy poco democrático lo que ha hecho el equipo de gobierno sino también dictatorial, (no te ajunto y te echo). El pueblo tiene derecho a saber TODO lo que se cuece en el ayuntamiento. ¿Por qué sino se ha votado este cambio tan radical?
  Por otro lado creo que es un error lo que ha hecho la izquierda uniéndose en bloque contra el PP, que por otro lado, es la formación que más concejales había obtenido. También es poco democrático que ahora no pinten nada en el gobierno municipal.
  Yo personalmente estaba contenta en general con el funcionamiento del pueblo con el anterior consistorio espero que se pongan a trabajar YA y lo hagan como mínimo igual de bien.

 3. Alex Alex 30 de junio de 2015

  Perque no es pren el ejemple de Joan Ribó (Compromís), alcalde de Valencia, i el Sr. Alcalde s’aplica el mateix criteri i se reduix el sou?? Seria un bon exemple per a tota la ciudadania en els temps tan dificicils que tots vivim i callaria totes les boques que diuen que el politcs tan sols busquen el poder per a enriquir-se. Anim i prediquem amb el ejemple, seria el millor començament!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.