Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Reiniciem Canals organitza tres sessions de cinema a la fresca per acabar l’estiu

Dijous 20 i 27 d’agost i 3 de setembre a les 22h a la Plaça del Mercat.

Des de Reiniciem Canals hem preparat tres sessions de cinema a la fresca per acabar l’estiu i reprendre setembre amb «bona cosa» de força!

La nostra intenció ha sigut escollir projeccions que, a més d’entretenir-nos, ens ajudaren a formar-nos i a reflexionar conjuntament sobre distintes problemàtiques socials.

Així, hem fet la següent selecció de pel·lícules-documentals:

Començarem aquest dijous 20 d’agost amb «Sí se puede», un documental que mostra la tasca diària d’una de les més de 200 Plataformes d’Afectats per la Hipoteca que hi ha Espanya. Set entrevistes, entre elles a Ada Colau, actual alcaldessa de Barcelona, que es combinen amb imatges i ens permeten acostar-nos al treball de la PAH Barcelona i veure -tal com ho descriuen els seus productors- el procés de transformació i empoderament de les persones que composen la plataforma. Un documental sobre cooperació i ajuda mútua, que reflecteix molt bé allò de que «si somiem soles és només un somni; si somiem juntes, una realitat». De vegades hi ha problemes que ens semblen llunyans, però si hem escollit aquesta projecció és, precisament, perquè al nostre poble i voltants hi ha moltes persones patint per la qüestió de la hipoteca i dels desnonaments.

El següent dijous 27 d’agost continuarem amb «No res», un llargmetratge que té com a objectiu generar un debat social a dos nivells. D’una banda, tracta sobre la corrupció urbanística, la gestió de l’espai urbà i la destrucció del patrimoni i, d’altra, posa damunt la taula el tema de la producció independent i l’ús de les llicències lliures com a alternativa a la precarització de la producció audiovisual tradicional, un problema amb què ens hem vist a l’hora d’escollir les projeccions, ja que la majoria de pel·lícules estan sota llicència «copyright» i no les podíem emetre de forma lliure. Entre altres reconeixements, podem destacar el premi a millor llargmetratge documental de l’Estat espanyol, que va obtenir aquest film al Festival Documenta Madrid de 2012.

L’últim dijous programat, 3 de setembre, ens endinsarem en la situació actual del Sàhara Occidental. Per fer-ho, visionarem «El espectáculo», «un experiment audiovisual -tal com la descriuen els seus creadors-, un conte imperfecte amb tres protagonistes: un amic saharaui en l’exili, un grup de xavals del desert i una obra de teatre» i«Hijos de las nubes. La última colonia», film que en 2012 va rebre Premi Goya al millor llargmetratge documental on «s’examina l’actual clima d’agitació política al nord d’Àfrica i la responsabilitat de les potències occidentals (especialment EEUU i França) ha desencadenat una situació de caos i violència.»

Esperem que les projeccions siguen del vostre interés! No són les pel·lícules comercials que solem veure al cinema, però precisament d’això es tractava: de generar espais amb films alternatius i amb contingut social rellevant, que ens permeteren trobar-nos per passar una bona estona, per suposat, però per fer-ho aprenent, formant-nos i reflexionant.

Ah, i tindrem sopar de «picaeta» i beguda per a qui en vulga!

Recordeu: primera cita aquest dijous a les 22 hores a la Plaça del Mercat.

Vos agraïm que feu arribar el cartell a aquelles persones que cregueu que poden estar interessades. Moltes gràcies!

cinealafresca

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.