Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Ricardo Cardona amb els alumnes de tercer d’eso de l’escola Parroquial Sant Antoni Abat

Els alumnes de tercer d’ESO del Col•legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals, des del Departament d’Humanitats i més concretament l’àrea de Geografia estem treballant un projecte el lema del qual és

Volem canviar el món!

Com? des de l’educació – sensibilització – acció.

El temari l’hem dividit en blocs i el primer treballat ha sigut “La democràcia espanyola. Les institucions polítiques.”

Així que com no podia ser d’una altra manera li vam proposar al Senyor Alcalde de Canals, En Ricardo Cardona Mollá, que fos l’encarregat de començar el cicle de xerrades que aquest projecte inclou.

I el passat dimecres 6 de març ens va visitar.

Per a nosaltres contar amb la seua presència va suposar la demostració que la feina feta amb ganes i il•lusió sol tenir els seus fruits perquè no sempre es té el luxe de poder formar part d’un grup de “periodistes acreditats” per a la roda de premsa d’un alcalde. I això és el que va passar.

En Ricardo Cardona Mollá va contestar totes les preguntes que havíem elaborat al llarg d’un treball previ; preguntes directament relacionades amb el temari i altres que arran la situació actual ens preocupen. A totes, sense excepció, va respondre, i cal dir que algunes d’elles podien ser considerades una mica compromeses com per exemple les referides a la corrupció, la justícia, la dimissió de càrrecs públics (quan i conveniència o no), la confiança en la política i els polítics…
Les preguntes les vam dividir en cinc grans apartats, encara que de vegades una pregunta i la seua resposta ens portava a canviar d’apartat en la següent o a una pregunta improvisada. Els apartats en que vam dividir l’entrevista van ser: política; partits polítics; alcaldia; programa electoral; vida personal sent alcalde.

Abans de la roda de premsa la nostra companya María Prieto Valls li va explicar el projecte i li va agrair la seua presència començant el cicle de xerrades. Entre tots havíem preparat un powerpoint de benvinguda i el vam rebre amb una fotografia seua en la pantalla de classe. Aquest powerpoint començava amb les imatges dels alcaldes democràtics de Canals sent eixe el nostre xicotet homenatge a la democràcia. Perquè si una cosa està clara és la sort que tenim de viure en democràcia i tot el que això suposa i per tant que és tasca de tots, cuidar-la, mimar-la i millorar-la.

Mentre es desenvolupava la roda de premsa anava projectant-se un altre powerpoint amb imatges del Senyor Alcalde en diferents i variats actes institucionals.

Quan la nostra curiositat va quedar satisfeta i totes les preguntes plantejades contestades i a més en un ambient tranquil, divertit, emotiu… (segons el temes i preguntes), una altra companya, Lucía Cardona Plaza (tindrà alguna cosa a veure amb ell?) li va fer entrega en nom del Col•legi d’un obsequi reinterant-li les gràcies per vindre, per aclarir-nos dubtes, per escoltar-nos i per oferir-nos la seua visió, col•laboració i valuós temps. També li va comentar que esperàvem no haver-lo avorrit ni que les preguntes li hagueren paregut tonteries i per això li va recordar que només tenim catorze i quinze anys.

Abans de concloure ens vam atrevir a preguntar-li si compartia el nostre lema, és a dir, si creia que nosaltres com a futur que som podrem canviar el món mitjançant l’educació – sensibilització – acció. I ens va contestar… “estic segur i orgullós”.

Després ens va pregar que ens abraçarem tots formant un rotgle perquè era un favor que li havia demanat una amiga seua, una veïna de Canals de més de noranta anys; li havia dit que amb una abraçada entre tots ella ens abraçava i l’abraçàvem. La història continua i deu anar a més i millor, eixa serà la nostra tasca. Ànim!

Senyor Alcalde, sap que el Col•legi és sa casa. Gràcies per tot.

 

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

RICARDO CARDONA AMB ELS ALUMNES DE TERCER D’ESO DE L’ESCOLA PARROQUIAL SANT ANTONI ABAT

Els alumnes de tercer d’ESO del Col•legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals, des del Departament d’Humanitats i més concretament l’àrea de Geografia estem treballant un projecte el lema del qual és

Volem canviar el món!

(más…)

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.