Roger Cerdà reivindica les inversions en infraestructures ferroviàries compromeses en el Pla de Rodalies

L’alcalde participa en València en representació dels municipis de les línies C2 i Xàtiva- Alcoi

Xàtiva, 17 d’abril de 2018.- L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha intervingut hui en una reunió a la que estaven convocats 115 alcaldes de la Comunitat Valenciana, per tal de reclamar l’acompliment dels compromisos d’inversió en infraestructures ferroviàries recollits en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, presentat en desembre pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna. L’acte, que ha tingut lloc a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha estat motivat per la falta d’inversió per a les línies de Rodalies en el projecte de pressupostos generals de l’Estat per a 2018.

L’acte ha estat presidit pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo. A més de Roger Cerdà, també han actuat com a ponents l’alcaldessa de Benicarló, Rosario Miralles; l’alcalde d’Oliva, David González; l’alcaldessa de Monforte del Cid, Mº Dolores Berenguer i l’alcalde de Moixent, Teófilo Fitó.

Cerdà ha estat convocat en representació dels municipis a què dóna servei les línies Xàtiva-Alcoi i C2 de rodalies. L’alcalde ha manifestat que “a principis d’any, el PP es va dedicar a anunciar que s’anaven a destinar 22 milions d’euros a la línia fèrria Xàtiva-Alcoi i en realitat en el pressupost de 2018 hi ha 0 euros per a aquesta actuació”. Cerdà també ha reivindicat les inversions anunciades en el Pla de Rodalies per a la línia C2, especialment, segons paraules del primer edil, “en el tram que va des de l’Alcúdia de Crespins a Moixent, on els veïns d’aquestes poblacions porten des de 2010 sense poder agarrar el tren”.

D’altra banda, l’alcalde ha reclamat que se s’esmenen el més prompte possible les deficiències que afecten al servei de l’estació de Xàtiva en les darreres setmanes. Cerdà ha dit que “reclamem les inversions necessàries en matèria de personal per tal que a l’estació de Xàtiva es puguen comprar bitllets en les taquilles durant el cap de setmana i per a que no se suprimisquen trens per falta de maquinistes com està passant últimament”.

En desembre de 2017, el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, va anunciar una inversió d’aproximadament 1.500 milions d’euros en infraestructures ferroviàries a la Comunitat Valenciana. Més tard, Elena Bastidas i Antonio Clemente, del PP, anunciaren a Xàtiva que s’anaven a destinar 22 milions d’euros a la línia fèrria Xàtiva-Alcoi, dels quals 12 s’invertirien en la renovació de vies i els deu restants en seguretat del servei. A més, el ministre De la Serna va afirmar que el pla de rodalies destinava 142.450.000 a millores en la línia València-Xàtiva.

Però vistos els pressupostos generals d’aquest any, es constata que els diners per a les actuacions en la línia Xàtiva-Alcoi no s’han consignat. De la mateixa manera, s’ha deixat sense efecte la partida gairebé simbòlica de 100.000 euros que sí que apareixia en els comptes de l’exercici anterior, ni tampoc apareix previsió d’inversions directes per als anys 2019, 2020 ni 2021. L’anterior pla de rodalies signat el 2010, que deia que l’Estat havia d’aportar 3.400 milions d’euros, ha tingut un nivell d’execució d’inversions mínim.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.