Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Rosario Ferrer Sancho: Una Llegenda Musical a Canals

La passada setmana es van complir 8 anys des que el ple de l’Ajuntament de Canals nomenara Filla Predilecta del poble a Rosario Ferrer Sancho

Rosario Ferrer Sancho és una figura emblemàtica en la història cultural de Canals, un municipi espanyol que la va reconèixer com a Fill Predilecte per la seua contribució inestimable a la música i la cultura local. La seua vida i obra es van entrellaçar amb la identitat de Canals, especialment a través de la seua música, que ha deixat una empremta indeleble en les festes i la vida religiosa del poble.

Nascuda a Canals, Rosario Ferrer Sancho va dedicar la seua vida a la música, no sols com una excelsa pianista i compositora, sinó també com una educadora apassionada. El seu talent i dedicació la van portar a treballar com a professora en els conservatoris de Xàtiva i València, on va formar a generacions de músics. A més, la seua habilitat com a compositora es reflecteix en diverses obres que avui formen part integral de les Festes de Sant Antoni Abat a Canals, demostrant el seu profund vincle amb les tradicions locals.

Durant més de tres dècades, Rosario Ferrer Sancho va ser l’organista de l’església de Canals, un paper que va exercir amb gran devoció i mestria. La seua música va ressonar en els murs de la parròquia de Sant Antoni Abat, acompanyant moments de reflexió i celebració per a la comunitat. A més, va liderar el cor parroquial, dirigint-lo durant molts anys amb l’objectiu d’enriquir la vida espiritual i cultural del seu poble.

El reconeixement de Rosario Ferrer Sancho com a Fill Predilecte de Canals en 2015, poc abans del seu pas a l’eternitat als 92 anys, va ser un homenatge al seu llegat i a la seua incansable tasca de promoció de la cultura i la música canalina. Aquest reconeixement unànime per part del ple de l’Ajuntament de Canals subratlla l’estima i el respecte que la comunitat li tenia, reconeixent la seua contribució com a fonamental per a la identitat cultural de Canals.

Després del seu pas a l’eternitat a l’agost de 2015, Canals ha continuat honrant la seua memòria a través de diversos actes i reconeixements. Aquests homenatges no sols celebren la seua vida i obra, sinó que també asseguren que el seu llegat perdure en el temps, inspirant a futures generacions a apreciar i contribuir a la rica herència cultural de Canals.

Rosario Ferrer Sancho és una figura insubstituïble en la història cultural de Canals. La seua passió per la música i la seua dedicació a l’ensenyament i la composició han deixat una empremta indeleble en el cor de la seua comunitat. A través de la seua obra i el seu esperit de servei, Rosario Ferrer Sancho ha demostrat ser una autèntica ambaixadora de la cultura canalina, el llegat de la qual continuarà ressonant a Canals durant moltes generacions.

Rosario Ferrer Sancho, reconeguda compositora i figura clau en la música religiosa de Canals, va crear diverses composicions destacades que s’han convertit en part fonamental del patrimoni musical de la localitat. Algunes de les seues obres més notables inclouen:

Himne a Sant Antoni: Aquesta composició és una de les creacions més emblemàtiques de Rosario Ferrer Sancho, que ha deixat una empremta indeleble en la música religiosa de Canals. El seu himne a Sant Antoni Abat és una mostra el·loquent del seu talent com a compositora i el seu profund vincle amb les tradicions locals.

Rosario en Fa Major – Sancho Marraco: Aquesta obra, catalogada dins del gènere de música religiosa, és una altra mostra del llegat musical de Rosario Ferrer Sancho. La peça «Rosario en Fa Major» per a veus i òrgan és un exemple de la seua habilitat compositiva i la seua contribució a la música sacra.

Aquestes composicions, entre altres, testimonien l’impacte perdurable de Rosario Ferrer Sancho en la música religiosa i la cultura de Canals, assegurant que el seu llegat com a compositora i educadora musical continue enriquint la vida de la comunitat local.

Rosario Ferrer Sancho va tenir una influència significativa en la música de Canals, sent reconeguda com a figura clau en la música religiosa i festera de la localitat. El seu llegat es manifesta a través de diverses maneres:

Composicions musicals: Rosario Ferrer Sancho va crear nombroses composicions que s’han convertit en part integral de la vida musical de Canals. Entre les seues obres més destacades es troba l'»Himne a Sant Antoni», el qual és interpretat en les festivitats locals. Les seues composicions musicals han enriquit les celebracions religioses i festives de Canals, demostrant el seu profund impacte en la música local.

Educació musical: La seua influència també es va estendre a través de la seua tasca com a educadora musical. Com a professora en els conservatoris de Xàtiva i València, va formar i guiar nombrosos músics, ensenyant a generacions de canalins a cantar misses i motets a tres i quatre veus, contribuint així a l’enriquiment del repertori musical religiós local.

Direcció coral i execució instrumental: A més, el seu paper com a directora coral, pianista, concertista i organista durant més de 30 anys en la parròquia de Sant Antoni Abat de Canals, evidencia la seua influència multifacètica en la música local. La seua dedicació a la direcció coral i a l’execució instrumental va deixar una empremta indeleble en la vida

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.