Salutacions i agraiments, des d’Ecuador despres del terratremol.

Salutacions i agraiments, des d’Ecuador despres del terratremol.

Missió Sant Patrici divendres 22 d’abril

Estimats amics, familiars i germans tots:

En primer lloc expressar-vos el meu agraïment per la vostra preocupació i solidaritat amb nosaltres. Hem rebut, tant Rafa com jo mateix, innombrables missatges que ens mostren el vostre afecte i atenció amb nosaltres i el poble equatorià al qual servim amb immens amor, especialment en estos moments de prova i desconsol per les víctimes del terratrèmol que va assolar esta província el dissabte passat.

La Mare terra té els seus ritmes i lleis pròpies i ha mostrat tota la seua fúria … no és culpa de ningú, és clar, però quan passa … les conseqüències són desastroses.

Els diré que estem «bé» …, espantats i alhora esperançats i que enmig de la nit i el dolor, albirem la llum pasqual del Senyor ressuscitat. Sentim DE MANERA ESPECIAL LA PRESÈNCIA DE JESÚS, LA SEUA PROTECCIÓ, i BENEDICCIÓ, el seu ànim.

Després de diversos dies sense llum, sense aigua, sense menjar, i enmig d’una gran confusió, sembla que les coses van reprenent vida. Hi ha mostres de solidaritat molt grans, per exemple, dimecres i sense avisar, va arribar un pare amic meu des de Quito, Pare William Rojas, rector del seminari Santa Maria (nou hores de viatge) amb la furgoneta plena de queviures i disposat a ajudar en el que siga, quina alegria quan el vaig vore entrant en ma casa! Amb rapidesa i eficàcia, amb l’ajuda dels escolans i jovens de la parròquia organitzem bosses de menjar i la portem en primer lloc als discapacitats … aigua, arròs, tonyina, oli, galetes de xocolata …

Les pèrdues materials han estat de gran magnitud, però sobretot pèrdues humanes. M’ha tocat enterrar famílies senceres, nens amb els seus pares i iaios, gran nombre de jovens del nostre barri que treballaven al centre de la ciutat … ‘quin dolor i quina angoixa per a les famílies !!

Des de la fe tots estos esdeveniments, tot i ser tràgics, no ens permeten afonar-nos en el buit i la desesperació, al contrari és moment d’elevar el cor al creador i pregar amb més intensitat «El Senyor és la meua llum i la meua salvació, qui em pot fer por? el Senyor és la defensa de la meua vida, ¿qui em pot esbalaïr? (Salm 26)

Cal agrair de cor a totes les persones que en primera línia han treballat per rescatar els supervivents i lliurar als morts a les seues famílies, els rescatadors, BOMBERS I PROFESSIONALS SÓN AUTÈNTICS HOMES VALENTS I SOLIDARIS, n’hi ha d’equador i també d’altres països. Déu els beneisca per la immensa tasca humanitària que estan realitzant.

L’Església catòlica també s’ha situat en primera línia d’acció, els Bisbes, els sacerdots i seminaristes i dels catòlics en general ens hem posat les 24 hores del dia al servici dels afectats des de diversos camps d’acció, centres d’apilament on arribaven els queviures per distribuir, atenció espiritual i humana, ajuda per netejar runes … TOTS SOM UNITS COM GERMANS EN LA TASCA DE ALÇA Manabí, aixíNA es diu la província: Manabí; la capital adminsitrativa és Portoviejo i Manta és la capital econòmica.

El govern de la nació, el president Rafael Correa, com ha de ser, ha posat tots els recursos del país a disposició de damnificats.

Ací a la nostra missió Sant Patrici han quedat afectades algunes capelles, sobretot la de Sant Joan Bosco, haurem de derrocar-la i tornar-la a construir, també la casa parroquial té fissures importants, encara que sembla que les bases fonamentals no han estat tocades, danys materials molts … però amb el temps i la solidaritat el podrem reconstruir.

Vullc agrair als jovens de la parròquia, especialment als escolans, per mostrar-nos gran afecte; a Rafa i a mi no ens deixen ni a sol ni a ombra, fins a alguns dormen en carpes amb nosaltres al pati parroquial, hem formar un equip fabulós.

Un sentit abraç missioner en Crist a tots; amics, familiars, sacerdots, OMP de València, sense oblidar a ningú, els vostres correus i missatges ens han omplert d’esperança en saber que no estem sols.
Una salutació molt especial a les nostres estimades famílies, germans i nebots i les molt volgudes parròquies de Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins i de Sant Jaume d’Aiacor.

Ací la Mare terra contínua tremolant i espantant-nos … sembla que durant uns mesos les rèpliques se succeiran, la volem perdonar de cor, però li demanem per favor, que els tremolors no arriben a ser devastadors, resem junts perquè aixína siga, que el Déu gran, sant i immortal ens lliure de tot mal.

Benediccions des de la missió Sant Patrici a Manta.
No els enviem fotos per no espantar-vos… ja han vist prou a la televisió.
Cordialment Pare Ramon

Subscribe
Notify of
guest

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x