Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Sant Antoni 2023: Comunicat dels Festers

Els Festers de Sant Antoni volem donar les gràcies al poble de Canals per la seua col.laboració. Sense el seu suport econòmic (cartons, loteria, oferiment…), no haguera sigut possible organitzar les nostres Festes Patronals.
Agrair també la gran afluència del públic foraster que ens ha visitat i ha participat en els diferents actes. També volem fer una menció especial d’agraïment a l’equip de govern del nostre Ajuntament, als partits de la oposició, als caps de la policía local i bombers de Xàtiva, als responsables de la Guàrdia Civil a Canals i al nostre pàrroc, per donar suport a la nostra proposta d’ajornar la Cremà de la Foguera, la festivitat de Sant Antoni i la celebració dels Parells al cap de setmana.
Lamentem i demanem disculpes per les conseqüències derivades d’aquesta decissió, però el passat dia 16 de gener, davant l’alerta nivell 3 que impedeix qualsevol acte que implica foc, vam considerar eixa proposta com la més encertada per a portar a terme la celebració de les Festes.
Creguem que la Festa de Sant Antoni és la successió cronològica dels diferents actes que guarden una significativa correlació entre ells. No entenem el dia de Sant Antoni sense la mascletà, la processó sense la eixida del nostre Sant per la porta principal de l’església i el calor que desprenen les últimes brases de la foguera al finalitzar la mateixa. Tampoc te cap sentit per a nosaltres la eixida dels parells amb la Foguera sense cremar i les Voltes ubicades en un lloc diferent a la que li correspon. La tradició mana que la festa acabe a la Plaça Major.
Han sigut dos anys sense les nostres Festes, un període molt dur ja que alguns de nosaltres hem perdut al nostre pare, familiars i amics que no ens han pogut acompanyar en aquestos dies tan importants.
Malgrat això, estem molt contents i agraïts de veure els nostres carrers plens de gom a gom, a més de la nombrosa gent que ha acudit als Vins d’Honor i a les Cassoles.
Moltes gràcies a tots per haver fet que aquesta festa siga inoblidable per a nosaltres.
VITOL I VITOL AL NOSTRE PATRO DEL POBLE!! VITOL!!!!

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.