Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Sensacional Concert Inaugural de la IV Edició de SoXXI

Taira bona

Dissabte 1 de febrer a Canals,  Valencia Percussion Academy, L’Ensemble Vocal i el flautista

Beñat Arrieta encetaren magníficament el quart Festival per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies.

Les veus femenines de l’Ensemble Vocal dirigides per Francisco Tortosa, VPA Ensemble  dirigit per Víctor Segura i Joan Soriano amb la col·laboració especial de la pianista Davinia López i els solistes Joan Marí (marimba) i Beñat Arrieta ( flauta) oferiren un  repertori eclèctic que va unir videoart,percussió, veus, orgue i flauta mostra del repertori de les dècades 60 – 80 del segle XX.

El minimalisme de S. Reich i la video-projecció de A. Cerniello  van obrir l’esdeveniment amb una curada posada en escena de Music for mallet instruments, voices and organ. Hiten Seido del compositor japonès Maki Ishii per a sis percussionistes i marimba solista canvià radicalment el discurs del concert amb una  brillant interpretació del solista Joan Marí.

La segona part va continuar amb la Suite en Concerto de A. Jolivet per a flauta i quatre percussionistes amb una flauta de luxe, Beñat Arrieta Aizpuru, solista de l’Orquestra d’Extremadura  amb una interpretació magistral.

El concert finalitzà contundentment amb la grandiosa Hierophonie V per a sis percussionistes de Y. Taïra amb un impressionant desplegament instrumental.

Un concert redó, explosiu per moments, íntim i hipnòtic en altres amb molta energia en tot ell que el públic reconegué amb un llarg aplaudiment final.

La pròxima cita tot un luxe amb un dels màxims exponents del panorama actual internacional  especialitzat en la interpretació de les músiques actuals. El solista internacional Christian Dierstein (Basilea, Suïssa) oferirà el proper dissabte 15 de febrer a les 19’30 h. en el Centre Cultural de Canals un recital de solo percussió  amb peces del seu repertori  dels últims anys.

 IMG_0594640 IMG_0612640 IMG_0623640 IMG_0664640

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.