Serveis Socials de Xàtiva multiplica per quatre el nombre de beneficiats en matèria de dependència

En aquest 2018 el Departament ha atès ja a 513 persones

Xàtiva, 15 de maig de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva ha augmentat considerablement el nombre d’expedients resolts en matèria de dependència multiplicant per quatre el nombre de beneficiats segons han explicat des del Departament de Serveis Socials que dirigeix Xelo Angulo.

Aquestes xifres han estat possible gràcies a les ajudes econòmiques de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, que també ha incrementat el pressupost destinat a professionals de l’equip de Serveis Socials Generals, augmentant de dos a quatre les treballadores socials junt amb un administratiu, que actualment conformen l’equip del servei d’Atenció a la Dependència de Xàtiva. Aquest servei realitza les valoracions i gravacions de sol·licituds inicials, reduint considerablement el nombre de persones pendents de valorar i agilitzant els procediments per a la prompta resolució dels expedients.

Aquest increment de professionals ha suposat a més una considerable reducció de les llistes d’espera en atenció directa, havent atès ja en el que portem de 2018 a 513 persones en la realització de tràmits o consultes. Així mateix, han estat gravades des de maig del passat 2017 fins ara 206 noves sol·licituds i han augmentat les valoracions del grau de dependència en 270 persones, que han estat valorades des del propi ajuntament.

En eixe sentit, la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència ha suposat una important innovació del panorama normatiu de la protecció social d’Espanya.

Des del Servei d’Atenció a la Dependència de l’Ajuntament de Xàtiva s’estan realitzant diverses activitats de divulgació per tal d’exposar les novetats normatives del Decret 62/2017 del Consell, que estableix el procediment per reconèixer el grau de dependència a les persones i l’accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques, com la reunió informativa que es va dur a terme el passat dimarts 8 de maig al col·legi d’Educació Especial del Pla de la Mesquita, conjuntament amb l’Associació d’Aspromivise de Xàtiva. Altra de les iniciatives que s’han posat en marxa des de 2017 són els tallers d’autoestima i grups d’autoajuda «Cuidar-se per cuidar» per a persones cuidadores no professionals.

«Quan entrarem al govern trobarem expedients de 2011 que encara estaven per resoldre. Ara, de veritat, amb l’ajuda de la Generalitat, la Llei de Dependència comença a ser una efectiva protecció social per a les persones dependents. Aquest és un dret, i des de l’Ajuntament de Xàtiva estem fent tot el que està a les nostres mans per a que totes les persones puguen tenir-lo», ha manifestat la regidora de Benestar Social i Serveis Socials, Xelo Angulo.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.