Pulsa «Intro» para saltar al contenido

S’inicien les obres de l’IES Francesc Gil després de 40 anys de reivindicació del poble de Canals

S’inicien les obres de l’IES Francesc Gil després de 40 anys de reivindicació del poble de Canals

 

Canals. -08.03.2023-  El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, ha estat hui a Canals acompanyat per l’alcaldessa, Mai Castells, membres de l’equip de govern i personal tècnic de Conselleria i de l’empresa adjudicatària, per a l’inici de les obres del nou IES Francesc Gil. Així, es fa un nou pas de cara a donar per fi resposta a una demanda de més de quatre dècades, tant del poble de Canals com de la comunitat educativa d’aquest institut, el qual acull també a alumnes dels municipis dels voltants.

El projecte, que compta amb un pressupost d’al voltant de 9’7 milions d’euros cofinançats entre la Generalitat Valenciana i els fons europeus Feder, preveu una durada de les actuacions de 17 mesos, amb la qual cosa el nou Francesc Gil podria reprendre l’activitat per al curs 2024/2025. Els operaris han començat aquest matí a enderrocar les anteriors instal·lacions, que donaran pas a un disseny totalment nou que ampliarà en 230 places la capacitat del centre.

Víctor García ha recordat visites anteriors a Canals en el marc d’aquest projecte i ha agraït l’esforç de l’Ajuntament de Canals, de la comunitat educativa, de la Conselleria d’Educació i, en definitiva, de totes les parts implicades per a poder fer realitat «un centre molt esperat». A més, s’ha compromés a dur a terme totes les millores i revisions necessàries perquè el nou institut estiga «a l’avantguarda en matèria de tecnologia i sostenibilitat».

En aquesta línia, s’ha projectat una climatització mitjançant Unitats de Tractament d’Aire (UTA) per a totes les dependències docents amb capacitat fred-calor i ventilació per a garantir una correcta renovació de l’aire en tot moment. A banda, s’ha dissenyat un sistema d’alta eficiència energètica per mitjà de plaques fotovoltaiques i equips d’aerotèrmia per al subministrament d’aigua calenta sanitària. 

Mai Castells ha volgut també traslladar el seu agraïment a tots i totes els i les qui han fet possible que «les promeses i les paraules per fi s’hagen transformat en fets». En especial, ha volgut fer menció al seu equip de govern, format quasi íntegrament per dones, amb qui «en un dia tan important com el 8M hem fet història».

AIXÍ SERÀ EL NOU IES FRANCESC GIL

Vos compartim les imatges de com serà el nou centre d’educació de la nostra localitat.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.