Pulsa «Intro» para saltar al contenido

SoXXI… punt i seguit… “and friends”

IMG_1577640

Després del sensacional concert oferit per l’ensemble Projecte SoXXI, titulat Quartet, amb un interessant i delicat programa per a quartet de percussió, amb la col·laboració especial dels artistes Ricard i Guillem Juan del qual van poder gaudir el nombrós públic assistent, el Festival SoXXI tancarà esta quarta edició amb un gran concert el proper 24 de maig.

Per a l’ocasió l’espectacle aglutinarà als ensembles i músics que principalment han fet possible aquest projecte al llarg de quatre anys, i que concert darrere concert han anat demostrant una altíssima qualitat en les propostes i musics participants, acostant les tendències artístiques, en especial la música actual al públic en general, i en concret al poble de Canals, donant a conèixer esta població en les esferes culturals de més alt nivell del nostre país, i a als diferents mitjans de difusió per la rellevància dels diferents artistes, solistes i ensembles que per SoXXI han passat al llarg del seu recorregut, tant nacionals com internacionals.

L’ensemble resident del festival, Ensemble Projecte SOXXI, el reconegut duet de Flauta i percussió Innova Duo, L’Ensemble Vocal seran juntament amb els solistes José Luis Ruiz (guitarra), Cristina Martinez (soprano), Joan Soriano (marimba), Monserrat López (flauta) i Francisco Tortosa com a director els encarregats de donar punt final a esta quarta edició amb un variat programa de concert amb dos parts diferenciades.

La primera part amb compositors americans on gaudirem de la genialitat de Crumb amb una de les més importants peces per a flauta i ensemble de percussió, plena de subtileses i detalls coloristes. Continuarà amb la pau i les lluminoses harmonies que transmet la música de Withacre, per a finalitzar amb una la força i intensitat rítmica de Koshinski amb un espectacular concert per a marimba percussió i cor.

La segona part correra a càrrec de dos dels grans compositors actuals del nostre país. Els compositors madrilenys Mercerdes Zabala i Sergio Blardony, amb els qui tindren l’honor de comptar eixe dia.

La delicadesa i riquesa tímbrica de Zabala de la mà d’Innova Duo donarà a pas a l’estrena absoluta de Viaje de Vuelta, escrita i dedicada a SoXXI. Una Fantàstica peça de gran format per a un ensemble que aglutinarà a tots els participants del concert. Viaje de Vuelta per a veu soprano solista, flauta, guitarra, ensemble de percussió, cor i electrònica, que baix la direcció de Francisco Tortosa donarà un gran final a SoXXI 2014.

Programa:

(*) Estrena a Espanya

(**) Estrena Absoluta

I

George Crumb( 1929)…………….. An Idyll for the Misbegotten (1986)

Eric Witacre (1970)…………………………………….The seal lullaby (2008)

Gene Koshinski (1980)………. Concerto for Marimba and Choir (2011) (*)

II

Mercedes Zabala (1963)………………..Gotas de luna (2009)

Sergio Blardony (1965)………………………Viaje de vuelta (2014) (**)

Innova Duo

Ensemble Projecte SOXXI

l’Ensemble vocal,

Cristina Martinez: soprano.

Jose Luis Ruiz: Guitarra

Monserrat López: Flauta

Director: Francisco Tortosa

IMG_1699640 IMG_1518640 IMG_1557640 IMG_1577640 IMG_1646640

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.