TALLER DE EMPODERAMENT DE LA DONA I MERCAT LABORAL A XÀTIVA

El passat 1 d’Octubre s’inicià la 2a edició del curs del 2019 d´Empoderament de la Dona en el Mercat Laboral de 20h de duració, amb este taller es pretén dotar de recursos personals que els siguen de valor en la seua vida diària i laboral a les 9 dones que van acudir i es van beneficiar del mateix.

Totes elles són dones desocupades Participants en el Programa
T´Acompanye, actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons social europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’objectiu principal ha sigut fomentar la confiança en elles mateixes, la qual cosa s’ha treballat des de diferents àrees. És fonamental este tipus de cursos, ja que quan s’àmplia la visió de si mateixes, de les seues capacitats i es dota de recursos, la seua realitat immediata comença a canviar en la mesura que comença a generar xicotets canvis personals. Quan estos es generen, es fa patent una evolució en la manera de col·locar-se en el món, en el seu posicionament i actitud, per la qual cosa es pot observar ràpidament canvis en el seu món extern, en la seua realitat immediata, tant en el canvi laboral com en la vida personal.
“Des del programa considerem clau este curs, ja que incidix en la seua ocupabilitat en la mesura que fomenta actituds mes positives en la busca d’ocupació i els ajuda a sostindre emocionalment la situació laboral i personal que estan travessant. De fet la valoració de les dones al curs ha sigut molt positiva, generant segons les seues paraules un impacte en la seua vida diària, en el seu estat d’ànim, i en la manera d’enfocar les situacions.
Les àrees i els objectius mes específics de treball han sigut:
– Fomentar una visió mes àmplia del seu autoconcepte i visibilizar les fortaleses personals que tenen
– Identificació de l’estrés en la seua vida i dotar de ferramentes per a la seua adequada gestió.
– Treballar els vincles afectius, sobretot en relació a la parella, a través d’unes relacions sanes i saludables”
La metodologia ha sigut variada, d’una banda una exposició teòrica d’aquells continguts que són adequats per a l’augment del seu coneixement, així com dinàmiques grupals en els que es refermen. Un aspecte que considerem fonamental, és crear espais de confiança i seguretat on les dones puguen compartir les seues experiències i interessos. Un espai per a ser escoltades, compreses i valorades des de les dones que són.

1 2

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.