Teatre de la Lluna presenta els actes al voltant del seu 25 aniversari

El Gran Teatre de Xàtiva i la Casa de Cultura acolliran sengles exposicions, a més de la presentació d’un llibre i l’estrena de l’obra «Incendis»

Xàtiva, 25 d’octubre de 2019.- Aquest migdia s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva les activitats programades per al 25 aniversari de Teatre de la Lluna, en una roda de premsa en la que han estat presents la regidora de Cultura Raquel Caballaro, la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán i el director del grup teatral Víctor Torres.

Les activitats programades començaran el proper dijous 7 de novembre al Gran Teatre de Xàtiva, on s’inaugurarà a partir de les 20:30 de la vesprada l’exposició «Un viatge a la Lluna: 25 anys de Produccions de Teatre de la Lluna». El dia següent, divendres 8 de novembre, s’inaugurarà altra exposició a les 20:30, aquesta vegada en la Casa de Cultura de Xàtiva, que porta per títol «Un viatge a la Lluna: 25 anys de Formació amb Teatre de la Lluna».

Els actes continuaran el dijous 14 de novembre a les 20:30 de la vesprada, quan es presentarà la seua web i el llibre commemoratiu «Un Viatge a la Lluna: 25 anys de Teatre de la Lluna». L’última cita està programada per al divendres 22 de novembre a les 22:30 de la nit, amb l’estrena de la darrera producció de Teatre de la Lluna, «Incendis», de Wajdi Mouawad.

A més a més, en els mesos previs d’aquest 2019 també s’han realitzat per part de Teatre de la Lluna, la posada en escena de «La Passió» o de la Crema de Xàtiva, a més de la programació dels XXIII Tallers d’Arts Escèniques.

«Teatre de la Lluna va ser un dels guardonats en els darrers Premis 9 d’Octubre per la seua trajectòria professional i aportació a la cultura i al teixit social de Xàtiva. Aquestes activitats, que tenen el nostre suport, són el colofó d’aquest 25 aniversari», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.

Per la seua part, la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán ha destacat que «el hall del Gran Teatre, on es col·locarà l’exposició, és un espai magnífic que cal explotar en aquest nou exercici, que comença amb la mostra de Teatre de la Lluna».

L’any 1994, l’Associació Cultural Teatre de la Lluna va nàixer com a un projecte teatral independent, amb l’objectiu de difondre i promocionar les Arts Escèniques en Xàtiva, estenent-les a la resta de la comarca i la província. «25 anys després ens mantenim fidels a aquests principis en els quals creiem, que han anat implícits en cada projecte que hem fet, tots ells vehiculats per la nostra llengua, el valencià»; ha manifestat el director de Teatre de la Lluna Víctor Torres.

«En l’exposició del Teatre podrem veure totes les produccions que s’han realitzat en aquest quart de segle, amb fotografies, cartells i vestuari; mentre que la de la Casa de Cultura contindrà cartells, programes i fotografies de tots els tallers que hem realitzat. D’altra banda, el llibre commemoratiu servirà per a que la gent puga reconèixer el seu treball amb nosaltres, i esperem que vinguen tots els actors i actrius que es troben repartits per tot el panorama nacional», ha explicat el director de l’associació cultural, Víctor Torres.

Les entrades per a veure l’obra «Incedis» el proper 22 de novembre estaran disponibles a partir del dia 1 de novembre a la plataforma Instanticket, la Casa de la Joventut o a través de Teatre de la Lluna.

L’entitat ha produït des de la seua creació un total de 60 obres tant pròpies com amb la col·laboració d’altres associacions, més de la meitat d’elles en l’última dècada. A més a més, també ofereixen formació a través de la seua Escola, en la que es pretén proporcionar als alumnes una base sòlida amb la qual afrontar múltiples propostes actorals i creatives amb classes d’expressió dramàtica, arts escèniques, cant o teatre musical o gestual entre d’altres.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.