Pulsa «Intro» para saltar al contenido

UGT-PV Destaca la Desigualtat Laboral entre Homes i Dones en les Comarques Valencianes en el Nou Informe del 8 de Març

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, UGT-PV en la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés ha presentat una nova edició del seu informe anual, sota el lema “No ens rendim! Els avanços de les dones són intocables”. Aquest document, que forma part d’una sèrie d’activitats conmemoratives i reivindicatives, analitza la situació laboral de les dones en aquestes comarques a través de 10 grups d’indicadors clau.

Un dels aspectes més destacats del informe és la desigualtat en l’accés al treball entre homes i dones, especialment en el que fa referència als contractes indefinits. Segons el sindicat, la distribució dels contractes indefinits entre homes i dones en la Canal i la Costera durant l’any passat va ser d’un 55% per als homes i d’un 45% per a les dones, evidenciant una clara bretxa de gènere.

A més, l’informe posa de manifest que, malgrat la reforma laboral hagi beneficiat a ambdós sexes en quant a la contractació indefinida a temps complet, encara persisteix una notable desigualtat. Mentre que el percentatge de cotitzants a la seguretat social amb contracte indefinit a temps complet entre els homes ja supera el 70%, les dones es queden en un 47% en aquests indicadors clau per analitzar la qualitat de l’ocupació en la Canal i la Costera.

Aquestes dades reflecteixen la necessitat de continuar treballant per a eliminar les desigualtats de gènere en el mercat laboral. UGT-PV, a través d’aquest informe, busca no només denunciar aquestes desigualtats sinó també impulsar un canvi cap a una major equitat laboral entre homes i dones en les comarques valencianes. El sindicat reafirma el seu compromís amb la lluita per la igualtat de gènere en el treball, recordant que els avanços aconseguits fins ara són intocables i que no es rendiran fins a aconseguir una plena igualtat.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.